Un studiu al plămânilor persoanelor care au murit din cauza COVID-19 a descoperit leziuni pulmonare persistente și extinse în majoritatea cazurilor și poate ajuta medicii să înțeleagă ce se află în spatele unui sindrom cunoscut sub numele de „COVID lung”, în care pacienții suferă simptome continue de luni de zile.

Oamenii de știință care conduc cercetările au declarat că au găsit și câteva caracteristici unice ale SARS-CoV-2, virusul care provoacă COVID-19, ceea ce ar putea explica de ce este capabil să provoace un astfel de rău.

„Constatările indică faptul că COVID-19 nu este pur și simplu o boală cauzată de moartea celulelor infectate cu virus, ci este probabil consecința persistenței acestor celule anormale pentru perioade lungi de timp în interiorul plămânilor”, a spus Mauro Giacca, profesor la King’s College Londra care a condus lucrarea.

Echipa de cercetare a analizat probe de țesut din plămâni, inimă, ficat și rinichi a 41 de pacienți care au murit de COVID-19 la Spitalul Universitar din Trieste din Italia în perioada februarie – aprilie 2020.

Într-un interviu telefonic, Giacca a spus că, în timp ce echipa sa de cercetare nu a găsit semne evidente de infecție virală sau inflamație prelungită în alte organe, au descoperit „distrugerea cu adevărat vastă a arhitecturii plămânilor”, cu țesut sănătos „aproape complet substituit de cicatrice de țesut ”.

DAUNE „MASIVE”

“S-ar putea foarte bine să se aibă în vedere că unul dintre motivele pentru care există cazuri de COVID îndelungat se datorează faptului că există o distrugere vastă a plămânilor (țesutului)”, a spus el pentru Reuters. „Chiar dacă cineva se recuperează de la COVID, daunele cauzate ar putea fi masive”.

Din ce în ce mai multe dovezi din întreaga lume sugerează că o mică parte din persoanele care au avut COVID-19 și s-au recuperat de la infecția inițială pot experimenta o serie de simptome în curs de desfășurare, inclusiv oboseală, ceață cerebrală și dificultăți de respirație. Condiția este adesea numită „COVID lung”.

Giacca a spus că aproape 90% din cei 41 de pacienți au mai multe caracteristici unice COVID-19 în comparație cu alte forme de pneumonie.

Una a fost că pacienții au avut o coagulare extinsă a sângelui arterelor și venelor pulmonare. Un altul a fost acela că unele celule pulmonare erau anormal de mari și aveau multe nuclee – rezultatul fuziunii diferitelor celule în celule mari unice într-un proces cunoscut sub numele de syncytia.

Cercetarea, publicată în revista Lancet eBioMedicine, a constatat, de asemenea, că virusul în sine era încă prezent în multe tipuri de celule.

„Prezența acestor celule infectate poate provoca modificările structurale majore observate la plămâni, care pot persista câteva săptămâni sau luni și ar putea explica în cele din urmă„ COVID lung ”, a spus Giacca.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Regele Charles îl evacuează pe prințul Andrew din Palatul Buckingham

Prințul Andrew, căruia regina Elisabeta a II-a i-a retras onorurile regale și…

Liderul de rang înalt al ISIS, Bilal-al-Sudani, ucis într-o operațiune militară americană în Somalia

Administrația Biden a anunțat că forțele de operațiuni speciale americane au ucis…

Ucraina a doborât 47 din 55 de rachete rusești lansate în ultimele atacuri, afirmă comandantul-șef al forțelor ucrainene

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete trase…

SUA etichetează Grupul Wagner, susținut de Rusia, drept organizație criminală transnațională și impune noi sancțiuni

Statele Unite au impus noi sancțiuni grupului de mercenari Wagner, susținut de…

Avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu și cod galben de…

Ungaria se va opune prin veto sancțiunilor UE împotriva Rusiei privind energia nucleară

Ungaria se va opune prin veto oricăror sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva…