Statele Unite consideră că președintele rus Vladimir Putin este “dezinformat” de consilierii săi cu privire la performanțele slabe ale armatei ruse în Ucraina și la impactul sancțiunilor asupra economiei ruse, a declarat un oficial american pentru CNN.

“Credem că Putin este dezinformat de consilierii săi despre cât de prost se descurcă armata rusă și despre cum economia rusă este paralizată de sancțiuni, deoarece consilierii săi de rang înalt se tem să îi spună adevărul”, a declarat un oficial american.

Oficialul a precizat că evaluarea se bazează pe constatări declasificate ale serviciilor de informații americane.

Oficialul a adăugat că SUA deține informații care indică faptul că Putin a devenit conștient de dezinformare, ceea ce a dus la o ruptură între Putin și principalii săi oficiali din domeniul apărării.

“Avem informații că Putin s-a simțit indus în eroare de către armata rusă. Există acum o tensiune persistentă între Putin și Ministerul Apărării, care provine din neîncrederea lui Putin în conducerea ministerului”, a declarat oficialul american.

Oficialul a spus că Putin nu știa că armata sa “folosea și pierdea recruți în Ucraina, ceea ce arată o ruptură clară în fluxul de informații exacte către președintele rus”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.