Departmentul de Justiție din Statele Unite a depus o plângere împotriva gigantului Apple, acuzând compania că a încălcat politicile antitrust prin încercarea de a crea un monopol pe piața smartphone-urilor și de a împiedica concurența.

Plângerea, susținută de procurorii generali ai 15 state americane și al Districtului Columbia, susține că Apple își face propriile produse mai puțin atractive pentru consumatori cu scopul de a împiedica apariția de noi concurenți pe piață. Documentul acuză compania că impune o serie de reguli și restricții aplicate asupra aplicațiilor, permițând Apple să obțină venituri mai mari din taxe și să împiedice inovarea din partea altor dezvoltatori.

Aceste practici au avut consecințe negative nu doar asupra pieței de smartphone-uri, ci și în domenii precum servicii financiare, gaming, mass-media și social media, potrivit plângerii. “Dacă comportamentul anticoncurențial și exclusivist al Apple nu va fi oprit, este posibil ca acesta să se extindă și să cimenteze monopoul companiei asupra pieței de smartphone-uri și în alte segmente ale economiei,” se arată în document.

Apple neagă orice încălcare a legilor antitrust și susține că va apăra în instanță dreptatea cauzei sale. Dacă ar câștiga, plângerea ar putea limita semnificativ controlul Apple asupra dispozitivelor și softului său, deschizând calea unor noi concurenți și inovații în sector.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…