Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina, pe fondul amenințării unei acțiuni militare rusești.

“Cetățenii americani aflați în Ucraina ar trebui să fie conștienți de faptul că o acțiune militară rusă oriunde în Ucraina ar avea un impact grav asupra capacității Ambasadei SUA de a furniza servicii consulare, inclusiv asistență pentru cetățenii americani în vederea părăsirii Ucrainei”, a precizat Departamentul de Stat într-un avertisment de călătorie.

Departamentul de Stat a precizat în avizul de călătorie că membrilor de familie eligibili li se ordonă să părăsească țara, în timp ce cetățenii americani aflați în Ucraina ar trebui să “ia în considerare” părăsirea țării.

“La 23 ianuarie 2022, Departamentul de Stat a autorizat plecarea voluntară a angajaților americani angajați direct și a ordonat plecarea membrilor de familie eligibili de la Ambasada Kiev din cauza amenințării continue a acțiunilor militare rusești. Cetățenii americani aflați în Ucraina ar trebui să ia în considerare plecarea acum folosind opțiuni de transport comercial sau alte opțiuni de transport disponibile în mod privat”, se arată în aviz.

Potrivit avertismentului de călătorie, condițiile de securitate din Ucraina se pot “deteriora în orice moment”.

Anunțul survine pe fondul amplificării tensiunilor dintre Rusia și Ucraina, iar Biroul pentru Afaceri Externe, Commonwealth și Dezvoltare din Marea Britanie a anunțat sâmbătă că deține informații care sugerează că guvernul rus plănuiește să instaleze un lider pro-Kremlin la Kiev.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Blocada porturilor ucrainene și criza alimentară mondială în creștere determină Casa Albă să trimită rachete anti-navă în Ucraina

Casa Albă lucrează pentru a pune rachete avansate anti-navă în mâinile militarilor…

Senatul SUA a aprobat un ajutor de 40 de miliarde de dolari pentru Ucraina

Senatul SUA a aprobat cu o majoritate covârșitoare un ajutor militar și…