Televiziunea de stat din Coreea de Nord, KCTV, a cenzurat un episod din emisiunea britanică de grădinărit “Secretele Grădinii”, prezentată de renumitul Alan Titchmarsh, difuzând o înregistrare din 2010.

În timpul unui moment al emisiunii în care Titchmarsh era filmat îngenuncheat într-o plantație, KCTV a blurat partea de jos a corpului acestuia pentru a ascunde blugii pe care îi purta.

Prezentatorul a declarat pentru BBC că cenzura i-a dat o anumită “credibilitate pe stradă”.

“Nu m-am văzut niciodată ca un imperialist subversiv periculos – în general, sunt considerat mai degrabă confortabil și destul de inofensiv, așa că, de fapt, mi-a dat un pic de credibilitate pe stradă, nu-i așa?”, a spus el.

Potrivit profesorului Nam Sung-wook de la Universitatea Korea din Seul, această cenzură demonstrează implementarea strictă în Coreea de Nord a noii Legi de respingere a ideologiei și culturii reactionare. Legea vizează interzicerea imitării țărilor străine în ceea ce privește îmbrăcămintea și limbajul rezidenților nord-coreeni.

Blugii au fost interziși cetățenilor în Coreea de Nord ca simbol al imperialismului american, deși unele flexibilități se aplică vizitatorilor străini care nu pot fi împiedicați să poarte blugi. Cenzura face parte din lupta împotriva „culturii și ideologiei anti-socialiste” în Coreea de Nord, unde libertățile fundamentale sunt severe restricționate

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…