TOPSHOT – A demonstrator wearing a mask painted with the colours of the flag of East Turkestan and a hand bearing the colours of the Chinese flag attends a protest of supporters of the mostly Muslim Uighur minority and Turkish nationalists to denounce China’s treatment of ethnic Uighur Muslims during a deadly riot in July 2009 in Urumqi, in front of the Chinese consulate in Istanbul, on July 5, 2018. – Nearly 200 people died during a series of violent riots that broke out on July 5, 2009 over several days in Urumqi, the capital city of the Xinjiang Uyghur Autonomous Region, in northwestern China, between Uyghurs and Han people. (Photo by OZAN KOSE / AFP) (Photo by OZAN KOSE/AFP via Getty Images)

Reteaua de socializare Twitter a blocat joi contul ambasadei chineze la Washington pentru un tweet care apăra politica Beijingului față de musulmanii uiguri, pe care SUA a etichetat-o ​​săptămâna aceasta ca fiind un genocid.

Interdictia vine după un mesaj al amabasadei pe Twitter, care susținea că femeile uigure din provincia Xinjiang „au fost emancipate” și „nu mai fac bebelusi pe banda rulantă”. Twitter a declarat că postarea a încălcat politicile companiei cu privire la persoanele „dezumanizate”.

Twitter ascunde tweet-urile care încalcă politicile sale și mandatează ca responsabilii conturilor să elimine astfel de postări. Ambasada Chinei nu a postat pe Twitter din 8 ianuarie.

„Am luat măsuri pe Twitter … pentru încălcarea politicii noastre împotriva dezumanizării, unde se spune: interzicem dezumanizarea unui grup de oameni pe baza religiei, castei, vârstei, dizabilității, bolilor grave, originii naționale, rasei sau etnie ”, a declarat joi un purtător de cuvânt pe Twitter.

Twitter este blocat în China, deși este utilizat în mod obișnuit de mass-media de stat și diplomați din întreaga lume.

Închiderea contului ambasadei vine după ce fostul secretar de stat Mike Pompeo a declarat că China comite genocid împotriva populației sale minoritare uighure musulmane și a altor grupuri din Xinjiang. Declarația a fost făcută după ce Pompeo a spus că sunt crime împotriva umanității, inclusiv detenție arbitrară, tortură, muncă forțată, sterilizare și restricții privind libertatea de circulație, împotriva uigurilor și a altor grupuri, cum ar fi etnici kazahi și etnici kirghizi.

„În timp ce Partidul Comunist Chinez a manifestat întotdeauna o profundă ostilitate față de toți oamenii de credință, am urmărit cu ingrijorare tratamentul represiv al Partidului din ce în ce mai puternic asupra uigurilor și a altor grupuri etnice și religioase minoritare”, a spus Pompeo.

Ministerul de externe al Chinei a mustrat Twitter pentru suspendare.

„Am remarcat restricția pe care Twitter a pus-o contului ambasadei Chinei în SUA. Regulile sale de reglementare au intrat în atenția publicului. Avem, de asemenea, îngrijorări cu privire la acest lucru “, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez Hua Chunying în timpul unui briefing.

„Considerăm că restricția Twitter asupra contului ambasadei este confuză și sperăm că va respecta principiul obiectivității și imparțialității în loc să aplice standardul dublu. Ar trebui depuse eforturi mai mari pentru a face distincția între dezinformare, zvonuri și minciuni de fapte și adevăr. ”

China a respins în mod repetat criticile internaționale cu privire la abuzurile sale în Xinjian, în ciuda concluziilor globale care au denuntat abuzuri ale drepturilor omului. Organizația Națiunilor Unite a estimat că cel puțin un milion de uiguri și alți musulmani sunt în prezent reținuți în lagăre.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, internat la psihiatrie după ce a fost prins de patru ori la volan în ultima lună, deși permisul îi fusese retras

Fostul prefect de Gorj, Dan Ilie Morega, se află în prezent internat…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

New York Times: CIA a construit 12 baze secrete de spionaj în Ucraina, purtând un război din umbră împotriva Rusiei din 2014

Publicația New York Times dezvăluie într-un articol nivelul de sprijin acordat de…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Parlamentul Ungariei aprobă cererea Suediei de aderare la NATO

Parlamentul Ungariei a votat luni pentru a ratifica cererea Suediei de a…