TOPSHOT – A demonstrator wearing a mask painted with the colours of the flag of East Turkestan and a hand bearing the colours of the Chinese flag attends a protest of supporters of the mostly Muslim Uighur minority and Turkish nationalists to denounce China’s treatment of ethnic Uighur Muslims during a deadly riot in July 2009 in Urumqi, in front of the Chinese consulate in Istanbul, on July 5, 2018. – Nearly 200 people died during a series of violent riots that broke out on July 5, 2009 over several days in Urumqi, the capital city of the Xinjiang Uyghur Autonomous Region, in northwestern China, between Uyghurs and Han people. (Photo by OZAN KOSE / AFP) (Photo by OZAN KOSE/AFP via Getty Images)

Reteaua de socializare Twitter a blocat joi contul ambasadei chineze la Washington pentru un tweet care apăra politica Beijingului față de musulmanii uiguri, pe care SUA a etichetat-o ​​săptămâna aceasta ca fiind un genocid.

Interdictia vine după un mesaj al amabasadei pe Twitter, care susținea că femeile uigure din provincia Xinjiang „au fost emancipate” și „nu mai fac bebelusi pe banda rulantă”. Twitter a declarat că postarea a încălcat politicile companiei cu privire la persoanele „dezumanizate”.

Twitter ascunde tweet-urile care încalcă politicile sale și mandatează ca responsabilii conturilor să elimine astfel de postări. Ambasada Chinei nu a postat pe Twitter din 8 ianuarie.

„Am luat măsuri pe Twitter … pentru încălcarea politicii noastre împotriva dezumanizării, unde se spune: interzicem dezumanizarea unui grup de oameni pe baza religiei, castei, vârstei, dizabilității, bolilor grave, originii naționale, rasei sau etnie ”, a declarat joi un purtător de cuvânt pe Twitter.

Twitter este blocat în China, deși este utilizat în mod obișnuit de mass-media de stat și diplomați din întreaga lume.

Închiderea contului ambasadei vine după ce fostul secretar de stat Mike Pompeo a declarat că China comite genocid împotriva populației sale minoritare uighure musulmane și a altor grupuri din Xinjiang. Declarația a fost făcută după ce Pompeo a spus că sunt crime împotriva umanității, inclusiv detenție arbitrară, tortură, muncă forțată, sterilizare și restricții privind libertatea de circulație, împotriva uigurilor și a altor grupuri, cum ar fi etnici kazahi și etnici kirghizi.

„În timp ce Partidul Comunist Chinez a manifestat întotdeauna o profundă ostilitate față de toți oamenii de credință, am urmărit cu ingrijorare tratamentul represiv al Partidului din ce în ce mai puternic asupra uigurilor și a altor grupuri etnice și religioase minoritare”, a spus Pompeo.

Ministerul de externe al Chinei a mustrat Twitter pentru suspendare.

„Am remarcat restricția pe care Twitter a pus-o contului ambasadei Chinei în SUA. Regulile sale de reglementare au intrat în atenția publicului. Avem, de asemenea, îngrijorări cu privire la acest lucru “, a declarat purtătoarea de cuvânt a Ministerului de Externe chinez Hua Chunying în timpul unui briefing.

„Considerăm că restricția Twitter asupra contului ambasadei este confuză și sperăm că va respecta principiul obiectivității și imparțialității în loc să aplice standardul dublu. Ar trebui depuse eforturi mai mari pentru a face distincția între dezinformare, zvonuri și minciuni de fapte și adevăr. ”

China a respins în mod repetat criticile internaționale cu privire la abuzurile sale în Xinjian, în ciuda concluziilor globale care au denuntat abuzuri ale drepturilor omului. Organizația Națiunilor Unite a estimat că cel puțin un milion de uiguri și alți musulmani sunt în prezent reținuți în lagăre.

Alte știri:  China a lansat exerciții militare de amploare în jurul Taiwanului, simulând un atac la scară largă
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tribunalul Ilfov a decis eliberarea lui Radu Mazăre din închisoare

Tribunalul Ilfov a decis astăzi eliberarea din închisoare a fostului primar al…

12 pasageri răniți în timpul turbulențelor de pe un zbor de la Doha la Dublin

Douăsprezece persoane au fost rănite după ce un zbor Qatar Airways de…

Florian Coldea s-a prezentat la Poliție pentru controlul judiciar în dosarul trafic de influență

Fostul director adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, s-a prezentat…

The Guardian: Mossad a desfășurat o campanie de intimidare împotriva unei procuroare a Curții Penale Internaționale

O investigație a publicației The Guardian dezvăluie faptul că fostul șef al…

Macron se declară “indignat” de atacurile aeriene israeliene asupra taberei de refugiați din Rafah

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că este “indignat” de atacurile aeriene…

Rusia pregătește scoaterea talibanilor de pe lista grupărilor teroriste

Ministerul rus de Externe sugerează că președintele Putin ar putea să-i scoată…

Spania promite un ajutor militar de 1 miliard de euro pentru Ucraina

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a efectuat marți o vizită surpriză în Spania,…