Poliția din Hong Kong a anunțat marți că a arestat un bărbat care a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a în apropierea Consulatului britanic din oraș, pentru presupusă răzvrătire, potrivit Associated Press.

Poliția a declarat că bărbatul în vârstă de 43 de ani a fost reținut luni târziu în apropierea consulatului, unde zeci de persoane se adunaseră pentru a-și aminti de regretatul monarh. Elisabeta a fost suverană în oraș pe vremea când acesta era o colonie britanică, înainte de a trece sub dominație chineză în 1997.

Rapoartele presei locale au declarat că bărbatul reținut a stat în fața consulatului cântând cântece la o muzicuță, inclusiv “Glory to Hong Kong”, imnul protestelor pro-democrație care au zguduit orașul în 2019. Un videoclip distribuit pe rețelele de socializare arăta mulțimea cântând în timp ce bărbatul cânta.

Poliția a declarat că bărbatul a fost arestat pentru a fi cercetat sub suspiciunea de “comiterea unui act cu intenții sedicioase”. Ei nu au oferit detalii suplimentare.

Mii de locuitori din Hong Kong s-au aliniat în ultimele zile în fața Consulatului Britanic și au lăsat omagii florale reginei, cunoscută cu afecțiune drept “doamna șefă” de mulți locuitori ai orașului care încă își amintesc de regimul colonial.

Până la arestare, autoritățile din Hong Kong au permis ca această manifestare ordonată și sumbră a durerii să continue

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.