Brent Renaud, un regizor american premiat și fost colaborator al cotidianului The New York Times, a fost împușcat mortal de forțele rusești în Irpin, în apropiere de Kiev, potrivit unor oficiali din Ucraina.

Regizorul de documentare premiat cu Peabody Award a colabroat cu mai multe intituții media, printre care HBO, NBC, Discovery, PBS și Vice News, El a realizat mai multe documentare în Afganistan, Irak și Haiti.

Forțele ruse au deschis focul asupra unei mașini în care se aflau jurnaliști străini la 13 martie, potrivit șefului poliției din regiunea Kiev, Andrey Nebitov. Un alt reporter a fost, de asemenea, rănit. Autoritățile au distribuit, de asemenea, o fotografie a ceea ce părea a fi legitimația de presă a lui Brent Renaud, emisă de The New York Times. Acesta nu se afla în misiune pentru această publicație la momentul respectiv.

“Suntem profund întristați să aflăm de moartea lui Brent Renaud. Brent a fost un cineast talentat care a contribuit la The New York Times de-a lungul anilor”, a declarat un purtător de cuvânt al publicației într-o declarație pentru The Independent.

“Deși contribuise la The Times în trecut (cel mai recent în 2015), el nu se afla în misiune pentru niciun birou al The Times din Ucraina. Primele informații potrivit cărora ar fi lucrat pentru Times au circulat pentru că purta o insignă de presă a Times care fusese emisă pentru o misiune cu mulți ani în urmă”, potrivit declarației.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Ucraina începe să exporte energie electrică în România, la prețuri cu peste 70% mai mici decât cele locale

La doar trei luni de la lansarea regimului energetic fără vize, Ucraina…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…