Vaccinul Oxford / AstraZeneca oferă o protecție de doar 10% împotriva variantei Covid întâlnită pentru prima dată în Africa de Sud, au sugerat cercetătorii.

Africa de Sud a oprit lansarea serului AstraZeneca pentru lipsa de eficacitate pe care acesta îl are fată de noua tulpină

Oamenii de știință care au efectuat un studiu cu privire la eficacitatea vaccinului au declarat că acesta a arătat foarte puțină protecție împotriva infecțiilor usoare si moderate, deși și-au exprimat speranța că – în teorie – va oferi în continuare protecție semnificativă împotriva infecțiilor mai grave.

Prof. Shabir Madhi de la Universitatea din Witwatersrand, care a condus procesul, a spus că, deși studiul a fost mic, acesta a fost conceput să se concentreze asupra determinării dacă vaccinul a avut sau nu o eficacitate de cel puțin 60% împotriva Covid până la un grad de severitate.

„Rezultatele pe care le descriem acum comparativ cu varianta aparuta in Africa de Sud, estimarea punctuală este de 10%. În mod clar, acest lucru este departe de nivelul de 60% și, chiar dacă am face un studiu mai amplu, este puțin probabil să ajungem la o citira mai mare”, a declarat el pentru BBC Radio .

Rezultatele studiului ne spun cu adevărat că, într-o grupă de vârstă relativ tânără, cu o prevalență foarte scăzută a morbidităților, cum ar fi hipertensiunea arterială și diabetul, etc., vaccinul nu protejează împotriva infecțiilor ușoare sau moderate.

El a spus că eficacitatea sa împotriva infecțiilor grave ar putea fi dedusă pe baza vaccinului Johnson & Johnson, care utilizează „tehnologie similară”. „Extrapolându-se de la aceasta, există încă o oarecare speranță că vaccinul AstraZeneca ar putea funcționa la fel de bine ca și vaccinul Johnson & Johnson într-o altă vârstă demografică, care prezintă cel mai mare risc de boală severă”, a spus el.

El a adăugat că studiile de laborator ar putea dezvălui că nu doar anticorpii sunt eficienți în protecția împotriva bolilor severe, ci și imunitatea celulelor T. În ceea ce privește problema întârzierii celei de-a doua doze, el a spus că eficacitatea vaccinului AstraZeneca după o singură doză a fost de 75%, dar acest lucru a fost înainte de apariția variantei sud-africane.

Știrile au cauzat îngrijorarea că vaccinurile disponibile acum se vor dovedi insuficiente pentru a pune capăt crizei pe cont propriu și producătorii lucrează deja la noi versiuni care vor oferi protecție împotriva variantelor.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Un oficial rus instalat în Herson îl sfătuiește pe Serghei Șoigu să se “împuște”

Un atac public șocant la adresa înaltei conduceri a Rusiei a venit…

Biden afirmă că amenințările lui Putin sunt reale și ar putea declanșa un “Armaghedon” nuclear

Joe Biden a avertizat că lumea s-ar putea confrunta cu un “Armagedon”…

O înregistrare video din Rusia arată sute de persoane înarmate care se plâng de haosul mobilizării

Un videoclip care arată peste 500 de oameni mobilizați în regiunea Belgorod…

Hong Kong oferă 500.000 de bilete de avion gratuite pentru a-i convinge pe turiști să se întoarcă

Înainte de pandemie, Hong Kong primea anual aproape 56 de milioane de…

Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia zilei sale de naștere, lăudându-l pentru “conducerea distinsă și voința puternică”

Liderul nord-coreean Kim Jong Un l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia…

Premiul Nobel pentru Pace a fost acordat activiștilor pentru drepturile omului din Belarus, Rusia și Ucraina

Premiul Nobel pentru Pace din acest an a fost acordat la trei…

Ucraina a recuperat 500 km pătrați de teritoriu într-o săptămână, afirmă Zelenski

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a declarat joi că forțele Kievului au recucerit…

“Dumnezeu te-a pus la putere”, spune patriarhul rus cu ocazia împlinirii a 70 de ani de la nașterea lui Putin

Șeful Bisericii Ortodoxe Ruse l-a felicitat pe Vladimir Putin cu ocazia împlinirii…