Rusia a efectuat un nou atac cu drone miercuri dimineața asupra instalațiilor portuare și celor de depozitare a cerealelor din sudul regiunii Odesa, în Ucraina, provocând incendii și avarii. Exploziile au putut fi văzute inclusiv din orașul Tulcea.

Atacul a fost confirmat de Forțele Aeriene ale Ucrainei, care au precizat că au doborât 23 de drone pe parcursul nopții. Cu toate acestea, unele dintre dronele lansate de ruși au lovit depozitele de cereale din portul Ismail, aflat la câțiva kilometri de România.

Potrivit primelor informații, au fost vizate clădiri administrative, un depozit de petrol din port, dar și mai multe vase. Nu au fost raportate victime.

Dronele Shahed au fost lansate din trei direcții – Kursk (Rusia), Primorsko-Akhtarsk (Rusia) și Chauda (Crimeea).

Aceasta nu este prima dată când Rusia atacă infrastructura agricolă și portuară din Ucraina, mai ales după ce a refuzat să prelungească acordul referitor la transportul cerealelor pe Marea Neagră, care permitea exporturile ucrainene. Un alt atac rusesc a avut loc la sfârșitul lunii iulie, când un terminal portuar de pe Dunăre a fost distrus.

Atacul vine la o zi după ce trei nave civile de marfă au reușit duminică să treacă de blocada rusă din Marea Neagră și să ancoreze în portul Ismail. O navă provenea din Israel, alta din Grecia, iar cea de-a treia era înmatriculată în Turcia și Georgia.

Patru avioane de război NATO au patrulat deasupra lor, inclusiv un avion de patrulare P-8 al Marinei SUA, un Challenger al armatei americane cu un radar de scanare a suprafeței, o dronă RQ-4 a forțelor aeriene americane și un avion de avertizare timpurie E-3 al NATO.

Alte știri:  UE va transfera prima tranșă de 1,5 miliarde euro din activele rusești înghețate către Ucraina
Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…