Un român a fost arestat în Spania după ce a agresat sexual o jurnalistă în timpul unei transmisiuni în direct.

Jurnalista spaniolă Isa Balado se afla în mijlocul prezentării unui caz de furt din magazine când, dintr-o dată, un bărbat s-a apropiat de ea din spate și a atins-o indecent.

Prezentatorul din studio a întrebat-o pe reporteră dacă a fost atinsă în mod nepotrivit, iar aceasta a confirmat că a fost pipăită. Reportera l-a confruntat apoi pe bărbat, întrebându-l dacă chiar era nevoie să o atingă fără consimțământ doar pentru a întreba la ce post de televiziune lucrează.

Românul în vârstă de 25 de ani a râs la început de incident și a negat că ar fi greșit. Cu toate acestea, el și-a cerut ulterior scuze, continuând să se holbeze la jurnalistă în timp ce aceasta încerca să își continue reportajul.

Poliția a fost alertată de reprezentanții postului de televiziune și l-a arestat pe bărbat sub suspiciunea de agresiune sexuală.

Ca răspuns la acest incident, canalul a emis o declarație în care își exprimă respingerea fără echivoc a oricărei forme de hărțuire sau agresiune. De asemenea, aceștia i-au acordat un sprijin neclintit jurnalistei, recunoscând natura intolerabilă a situației pe care a îndurat-o. Numeroși angajați asociați cu postul de televiziune au condamnat agresiunea, fiind solidari cu Isa Balado și subliniind necesitatea urgentă de a aborda astfel de incidente.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook