O ploaie torențială cu grindină a inundat, luni, mai multe gospodării din judetul Constanţa.  Vântul a rupt mai mulți copaci care au ajuns pe carosabil. Traficul este blocat luni pe DN22, la intrare în localitatea Mihai Viteazu din județul Constanța, după ce un camion a derapat, iar în localitatea Palazu Mic circulația este îngreunată din cauza noroiului și pietrelor care au ajuns pe șosea. Mai multe localități au rămas fără curent electric.

Mai multe gospodarii din Judetele Constanta si Tulcea au fost afectate de caderile masive de ploaie si grindina. S-au primit peste 20 de apeluri la 112 cu privire la mai multe gospodarii sau case inundate dar si copaci cazuti pe carsoabil.

𝐈̂𝐧 𝐮𝐫𝐦𝐚̆ 𝐜𝐮 𝐬𝐜𝐮𝐫𝐭 𝐭𝐢𝐦𝐩, 𝐬𝐚𝐭𝐮𝐥 𝐏𝐚𝐥𝐚𝐳𝐮 𝐌𝐢𝐜, 𝐝𝐢𝐧 𝐜𝐨𝐦𝐮𝐧𝐚 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐢𝐥 𝐊𝐨𝐠𝐚̆𝐥𝐧𝐢𝐜𝐞𝐚𝐧𝐮, 𝐣𝐮𝐝𝐞𝐭̦𝐮𝐥 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭̦𝐚 𝐚 𝐟𝐨𝐬𝐭 𝐚𝐜𝐨𝐩𝐞𝐫𝐢𝐭 𝐝𝐞 𝐮𝐧 𝐬𝐭𝐫𝐚𝐭 𝐜𝐨𝐧𝐬𝐢𝐬𝐭𝐞𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐠𝐫𝐢𝐧𝐝𝐢𝐧𝐚̆! Viitura a afectat o locuință în care se aflau 5 persoane (3 adulți și 2 copii). Stratul de grindină acumulat s-a revărsat în gospodărie și a blocat accesul în casă.

Toate persoanele care se aflau în interior au fost evacuate și sunt în siguranță, fără probleme medicale.

Din cauza viiturii produse, trei mașini au fost mutate la o distanță de zeci de metri, iar mai multe clădiri au fost afectate.

În unele zone, stratul de grindină a atins 1 metru grosime, iar pompierii au acționat pentru crearea unui culoar necesar pentru scurgerea apei acumulate.Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate, Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică COD GALBEN care vizează posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE ATENŢIE pe râurile mici din județele Tulcea și Constanța, transmite IGSU.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Regele Charles îl evacuează pe prințul Andrew din Palatul Buckingham

Prințul Andrew, căruia regina Elisabeta a II-a i-a retras onorurile regale și…

Liderul de rang înalt al ISIS, Bilal-al-Sudani, ucis într-o operațiune militară americană în Somalia

Administrația Biden a anunțat că forțele de operațiuni speciale americane au ucis…

Ucraina a doborât 47 din 55 de rachete rusești lansate în ultimele atacuri, afirmă comandantul-șef al forțelor ucrainene

Apărarea aeriană ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete trase…

SUA etichetează Grupul Wagner, susținut de Rusia, drept organizație criminală transnațională și impune noi sancțiuni

Statele Unite au impus noi sancțiuni grupului de mercenari Wagner, susținut de…

Avertizări cod portocaliu și cod galben de ninsori și viscol. Care sunt zonele vizate

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod portocaliu și cod galben de…

Ungaria se va opune prin veto sancțiunilor UE împotriva Rusiei privind energia nucleară

Ungaria se va opune prin veto oricăror sancțiuni ale Uniunii Europene împotriva…