Consilierii locali PSD si PNL au votat favorabil regulamentul de acces al autoturismelor în zona peninsulară a Municipiului Constanța, inițiat de Primăria Constanța .

Străzile din Zona Peninsulară devin astfel preponderent pietonale, delimitarea fizică între zona centrală a străzilor (ocazional carosabilă) și zonele laterale ale acestora (destinate exclusiv pietonilor) fiind realizată prin utilizarea unor culori și tipuri diferite de pavaj sau prin borduri și trotuar.

Potrivit noului regulament, deplasarea autovehiculelor în zona peninsulară se va face pe baza unui permis de acces, eliberat de Primăria Municipiului Constanța.

Astfel, circulația rutieră prin Zona Peninsulară va fi permisă ocazional pentru aprovizionare, pentru furnizorii serviciilor de utilități publice, pentru rezidenți, pentru instituții publice, pentru organizarea unor evenimente sociale, culturale sau sportive și pentru situații de urgență sau situații excepționale.

Excepție de la permisul de acces vor face autovehiculele care aparțin instituțiilor publice – M.A.I., I.G.S.U, M.Ap.N., S.M.U.R.D. și ServiciulAmbulanță, aflate în misiune, precum și cele ale Prefecturii Constanța, Consiliului Județean Constanța, Poliției Locale, Primăria Municipiului Constanța care se deplasează în zonă în interes de serviciu .

De asemenea, autovehicule autorizate în regim de taxi și cele care participă la evenimente religioase (nuntă, botez, înmormântare) se vor putea deplasa fără permis de acces, în conformitate cu specificațiile din regulament.

În ceea ce privește rezidenții, aceștia vor avea voie doar cu o singură mașină pe unitate locativă și vor avea voie să parcheze doar în locurile special amenajate.

Conform documentului, permisele de acces se vor elibera doar pentru REZIDENȚI PERSOANE FIZICE sau JURIDICE, EVENIMENTE, APROVIZIONARE, INSTITUȚII PUBLICE, AMENAJĂRI, FURNIZORII SERVICIILOR DE UTILITĂȚI PUBLICE:, FURNIZORII SERVICIILOR DE CATERING, POȘTĂ SAU CURIERAT sau în situații excepționale.

Descarcă documentul:

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…