Foto: Direcția Națională Anticorupție

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție la numirea controversată a procurorului Mihai Stanciu în funcția de șef al acestei structuri.

Decizia procurorilor vine la scurt timp după ce procurorul-șef al DNA, Marius Voineag, l-a desemnat pe Mihai Stanciu în funcția de conducere a DNA Constanța, înlocuindu-l pe procurorul Andrei Bodean.

Potrivit G4media.ro, și-au depus cererile de demisie procurorii Andrei Bodean (șeful ST schimbat de Voineag cu Stanciu), Vasile Abagiu, Ciprian Bodu, Constantin Conortos, Dan Haralambie, iar procurorul Sorin Constantinescu (fost șef al ST Constanța înaintea lui Bodean) și-a depus cererea de pensionare.

Demisiile procurorilor sunt o formă de protest față de numirea discreționară a noului șef, fără a fi consultați și fără a li se acorda prioritate, așa cum prevede legea. Cei cinci procurori care își vor înceta activitatea la DNA Constanța vor lucra în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța.

Astfel, după plecarea acestora, Serviciul Teritorial Constanța al DNA va rămâne practic fără personal specializat, urmând a funcționa doar cu noul procuror-șef Mihai Stanciu și cu un singur procuror judiciar, care activează în instanțele de judecată.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook