Kremlinul a calificat decizia Poloniei de a redenumi orașul rusesc Kaliningrad în documentele sale oficiale drept un “act ostil”, în contextul în care legăturile continuă să se destrame din cauza războiului din Ucraina.

Kaliningrad, care se află într-o exclavă situată între Lituania și Polonia, pe coasta baltică, a fost cunoscut sub numele german de Königsberg până după cel de-al doilea război mondial, când a fost anexat de Uniunea Sovietică și redenumit în onoarea politicianului Mihail Kalinin.

Miercuri, ministrul polonez al dezvoltării, Waldemar Buda, a declarat că Kaliningrad se va numi de acum înainte oficial Królewiec, numele său din perioada în care a fost condus de Regatul Poloniei în secolele al XV-lea și al XVI-lea.

“Nu dorim rusificarea în Polonia și de aceea am decis să schimbăm numele în limba noastră maternă al Kaliningradului și al regiunii Kaliningrad”, a declarat Buda.

Varșovia spune că legătura dintre Kalinin și masacrul de la Katyn din 1940 – când mii de ofițeri polonezi au fost executați de forțele sovietice – are conotații negative.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…