Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emeryk Rościszewski, a declarat într-un interviu că ar putea apărea o situație în care Polonia ar trebui să intre în război. Ambasada a îndemnat publicul să se abțină de la senzaționalizarea cuvintelor sale.

“Nu NATO, Polonia sau Slovacia sunt cele care pun tot mai multă presiune, ci Rusia, care a invadat Ucraina. Rusia, care își însușește teritoriile. Rusia, care își ucide poporul. Și Rusia, care răpește copii ucraineni.

Prin urmare, fie Ucraina își va apăra independența astăzi, fie va trebui să intrăm în acest conflict. Pentru că principalele noastre valori, care au stat la baza civilizației și culturii noastre, vor fi amenințate. Prin urmare, nu vom avea de ales decât să intrăm în conflict”, a declarat Rościszewski.

În urma comentariului ambasadorului, Ambasada Poloniei în Franța a emis o declarație în care afirmă că acesta a fost interpretat de unele mass-media “în afara contextului”.

“O ascultare atentă a întregii conversații arată clar că nu a existat niciun anunț privind implicarea directă a Poloniei în conflict, ci doar un avertisment cu privire la consecințele pe care le-ar putea avea o înfrângere a Ucrainei: posibilitatea unui atac rusesc sau implicarea mai multor țări din Europa Centrală – statele baltice și Polonia”, se arată în comunicatul ambasadei.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…