Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui să fie pregătită să efectueze atacuri nucleare în orice moment pentru a descuraja războiul, acuzând SUA și Coreea de Sud de extinderea exercițiilor militare comune care implică mijloace nucleare americane, a anunțat luni presa de stat KCNA.

Comentariile lui Kim au fost făcute în timp ce Coreea de Nord a efectuat două zile de exerciții militare “simulând un contraatac nuclear”, inclusiv lansarea unei rachete balistice purtând un simulacru de focos nuclear, potrivit KCNA. Agenția de știri de stat a declarat că exercițiile au avut ca scop consolidarea “descurajării sale de război și a capacității de contraatac nuclear” pentru a trimite avertismente puternice împotriva aliaților.

În cadrul exercițiilor, o rachetă balistică echipată cu un simulacru de focos nuclear a zburat 800 km înainte de a lovi o țintă la o altitudine de 800 m, în scenariul unui atac nuclear tactic, a precizat KCNA.

Kim, care a supervizat testul, a declarat că exercițiile au îmbunătățit capacitatea reală de război a armatei și a subliniat necesitatea de a asigura pregătirea acesteia pentru orice “contraatac nuclear imediat și copleșitor” prin astfel de exerciții, potrivit Reuters.

Kim și-a exprimat “satisfacția” cu privire la exercițiile din weekend, care au avut loc pentru “a permite unităților relevante să se familiarizeze cu procedurile și procesele de implementare a misiunilor lor de atac nuclear tactic”, se arată în raportul KCNA.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram