Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui să fie pregătită să efectueze atacuri nucleare în orice moment pentru a descuraja războiul, acuzând SUA și Coreea de Sud de extinderea exercițiilor militare comune care implică mijloace nucleare americane, a anunțat luni presa de stat KCNA.

Comentariile lui Kim au fost făcute în timp ce Coreea de Nord a efectuat două zile de exerciții militare “simulând un contraatac nuclear”, inclusiv lansarea unei rachete balistice purtând un simulacru de focos nuclear, potrivit KCNA. Agenția de știri de stat a declarat că exercițiile au avut ca scop consolidarea “descurajării sale de război și a capacității de contraatac nuclear” pentru a trimite avertismente puternice împotriva aliaților.

În cadrul exercițiilor, o rachetă balistică echipată cu un simulacru de focos nuclear a zburat 800 km înainte de a lovi o țintă la o altitudine de 800 m, în scenariul unui atac nuclear tactic, a precizat KCNA.

Kim, care a supervizat testul, a declarat că exercițiile au îmbunătățit capacitatea reală de război a armatei și a subliniat necesitatea de a asigura pregătirea acesteia pentru orice “contraatac nuclear imediat și copleșitor” prin astfel de exerciții, potrivit Reuters.

Kim și-a exprimat “satisfacția” cu privire la exercițiile din weekend, care au avut loc pentru “a permite unităților relevante să se familiarizeze cu procedurile și procesele de implementare a misiunilor lor de atac nuclear tactic”, se arată în raportul KCNA.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Constanța celebrează 85 de ani de la intrarea Navei-școală Mircea în serviciul Forțele Navale Române

În Portul Militar Constanța a avut loc astăzi, 17 mai 2024, o…

Partidul Verde Constanța desființează acuzațiile făcute de foștii membri: “Mitulescu, candidatul SOS la Primăria Constanța, a fost exclus din cauza consumului de droguri”

Un articol apărut recent în ziarul Replica a stârnit controverse, după ce…

Peru clasifică persoanele trans ca fiind “bolnave mintal” printr-un decret guvernamental

Guvernul din Peru a emis un decret prin care persoanele transgen, non-binare…

Coreea de Nord: Sora lui Kim Jong Un neagă orice export de arme către Rusia

Într-o declarație publicată vineri, Kim Yo Jong, puternica soră a liderului nord-coreean…

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat care intenționa să incendieze o sinagogă

Poliția franceză a împușcat mortal un bărbat înarmat care dorea să incendieze…