Autoritățile ruse au anunțat că numărul victimelor atacului terorist de ieri de la sala de concerte Crocus City Hall din orașul Krasnogorsk, de lângă Moscova, a crescut la 150 de decese, inclusiv trei copii. Peste 120 de persoane au fost spitalizate în urma atacului, iar starea multora este încă descrisă ca fiind critică.

Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a confirmat că au reținut 11 suspecți, dintre care patru ar fi participat direct la atac. Conform FSB, suspecții încercau să fugă spre granița Rusiei cu Ucraina.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, însă oficialii ruşi suspectează o implicare a unor elemente extremiste din vecinătatea Rusiei.

Într-un discurs video adresat națiunii ruse, care a durat aproximativ cinci minute și jumătate, președintele rus Vladimir Putin a lăudat munca serviciilor de urgență și curajul oamenilor obișnuiți surprinși de atac.

Descriindu-l drept un “act terorist sângeros și barbar”, Putin a spus că victimele au fost “zeci de oameni pașnici și nevinovați – compatrioții noștri, inclusiv copii, adolescenți și femei”.

De asemenea, Vladimir Putin a afirmat că cei implicați au încercat să scape în Ucraina, unde “li se pregătea o fereastră pentru trecerea graniței”

“Toți cei patru autori direcți ai atacului terorist, toți cei care au tras și au ucis oameni, au fost găsiți și reținuți. Ei au încercat să se ascundă și s-au deplasat spre Ucraina, unde, potrivit datelor preliminare, pe partea ucraineană li s-a pregătit o fereastră pentru a trece frontiera de stat. În total, 11 persoane au fost reținute”, a afirmat Putin

Atacatorii au deschis focul în interiorul sălii în timpul concertului, după care au aruncat sticle incendiare care au provocat un incendiu devastator. Mulţi spectatori au încercat să fugă însă flăcările şi fumul dens i-au împiedicat. De asemenea, o parte din acoperișul clădirii s-ar fi prăbușit peste victime.

Alte știri:  Biden l-a numit pe Zelenski - "președintele Putin", iar pe Karmala Harris - "vicepreședintele Trump": Summitul NATO, umbrit de gafele președintelui american

Serviciile de urgenţă au fost rapid la faţa locului însă flăcările violente le-au îngreunat intervenţia. Abia a doua zi autorităţile au reuşit să intre în sală pentru a scoate trupurile celor decedaţi. Numărul victimelor este însă în continuare provizoriu, unii experţi temându-se că ar putea creşte.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Ploi torențiale, vijelii și grindină: Meteorologii anunță vreme extremă în aproape jumătate de țară

Meteorologii au emis o avertizare Cod Galben de instabilitate atmosferică în zona…

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…