Foto: Evz

Consiliul Superior al Magistraturii a decis ca judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu să își continue activitatea, respingând cererea de suspendare din funcție pe perioada anchetei disciplinare. Reacțiile părților vizate nu au întârziat să apară.

Tatăl unuia dintre tinerii decedați în accidentul provocat de Vlad Pascu și-a exprimat dezamăgirea față de decizia CSM. “Am avut așa încredere în cei de la CSM, că vor lua o decizie foarte bună ca să o suspende pe d-na Popovici, dar ne-am înșelat“, a declarat Valentin Olaru.

El a adăugat că a rămas șocat de reacția neadecvată a judecătoarei Popoviciu în fața presei, când a preferat să stea minute în șir tăcută sub privirea camerelor de filmat.

Reacțiile părților vizate vin în contextul în care judecătoarea Ioana Ancuța Popoviciu face obiectul unei anchete disciplinare după ce ar fi avut un comportament neadecvat în sala de judecată în timpul procesului privind accidentul din 2 Mai, ridicând semne de întrebare în legătură cu imparțialitatea sa.

La primul termen al procesului lui Vlad Pascu, judecătoarea Popoviciu a întrebat dacă este în sală Sebastian Olariu, unul dintre tinerii uciși în accidentul de la 2 Mai.

Inspecția Judiciară a propus CSM suspendarea din funcție a judecătoarei, însă Consiliul Superior al Magistraturii a respins miercuri această propunere, considerând-o neîntemeiată. Decizia este fără cale de atac.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…