Guvernul australian a anulat pentru a doua oară, vineri, viza lui Novak Djokovic, spunând că numărul unu mondial al tenisului masculin, care nu este vaccinat împotriva COVID-19, poate reprezenta un risc pentru comunitate.

Unul dintre posibilele motive ar putea fi faptul că Djokovic a minţit în formularul de intrare, în privinţa călătoriilor în alte ţări înainte de sosirea la Melbourne.

Avocații tenismenului sârb intenționează să facă apel în instanță, însă nu se știe încă dacă tribunalul mai are timp să dezbată această speță înaintea startului oficial al Australian Open.

Ministrul australian al imigrației, Alex Hawke, și-a exercitat puterile discreționare de a revoca viza lui Djokovic, după ce o instanță a anulat o revocare anterioară și l-a eliberat luni din detenția pentru imigranți.

“Astăzi mi-am exercitat puterea, în conformitate cu secțiunea 133C(3) din Legea privind migrația, de a anula viza deținută de domnul Novak Djokovic din motive de sănătate și de ordine publică, pe baza faptului că este în interesul public să fac acest lucru”, a declarat Hawke într-un comunicat.

Guvernul “este ferm angajat să protejeze frontierele Australiei, în special în ceea ce privește pandemia COVID-19”, a declarat Hawke.

El a declarat că a “analizat cu atenție” informațiile primite de la Djokovic, de la Departamentul de Afaceri Interne și de la Forțele de Frontieră Australiene.

În conformitate cu secțiunea din Legea privind migrația pe care ministrul a folosit-o pentru a-și exercita puterea de a anula viza, Djokovic nu va putea obține o viză pentru a veni în Australia timp de trei ani, cu excepția unor circumstanțe imperioase care afectează interesul Australiei.

Djokovic, campionul în exercițiu la Australian Open, a fost inclus joi pe tabloul de tragere la sorți în calitate de cap de serie numărul unu și ar urma să se confrunte cu compatriotul său sârb Miomir Kecmanovic în meciul de deschidere, probabil luni sau marți.

Saga a intensificat dezbaterea globală privind drepturile de alegere a vaccinurilor, a ridicat întrebări cu privire la modul defectuos în care Australia a gestionat viza lui Djokovic și a devenit o problemă delicată pentru premierul Scott Morrison, în timp ce face campanie pentru realegere.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…