Austria este prima țară din vestul Europei care va reimpune un lockdown total pentru a face față unui nou val de infecții și va solicita ca întreaga populație să fie vaccinată începând cu luna februarie, a anunțat vineri guvernul austriac, potrivit Reuters.

Aproximativ două treimi din populația Austriei este complet vaccinată împotriva COVID-19, una dintre cele mai scăzute rate din Europa de Vest. Infecțiile din Austria sunt printre cele mai mari din Europa, cu o incidență de șapte zile de 991 la 100.000 de oameni.

Austria a introdus luni un lockdown pentru toate persoanele nevaccinate, dar de atunci infecțiile au continuat să stabilească noi recorduri.

Cele două provincii cele mai afectate, Salzburg și Austria Superioară, au declarat joi că își vor introduce propriile blocaje, crescând presiunea asupra guvernului pentru a face același lucru la nivel național.

„Nu am reușit să convingem destui oameni să se vaccineze”, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg într-o conferință de presă, spunând că lockdown-ul va începe luni și vaccinarea obligatorie de la 1 februarie.

Problema a adâncit, de asemenea, o ruptură între conservatorii lui Schallenberg și partenerul lor de coaliție, Verzii de stânga. Schallenberg a spus în urmă cu doar câteva zile că nu dorește să impună restricții suplimentare celor nevaccinați, chiar dacă ministrul Sănătății Wolfgang Mueckstein a cerut o carantină de noapte.

Urmărește-ne pe Facebook
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. George Simion, stropit cu cerneală la Iași

Copreședintele AUR, George Simion, a fost stropit cu cerneală, luni, la Iaşi,…

Rusia avertizează Japonia să nu se amestece în criza din Ucraina

Echipa ministrului rus de externe a avertizat Japonia să nu se amestece…

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi într-o singură zi. Arhiepiscopia Tomisului transmite că sunt “ilegale”

ÎPS Teodosie a primit trei amenzi pentru nerespectarea carantinei într-o singură zi.…

SUA le cere cetățenilor americani să părăsească imediat Ucraina

Departamentul de Stat al SUA a cerut evacuarea cetățenilor americani din Ucraina,…

ÎPS Teodosie, amendat cu 1000 de lei pentru că nu a respectat carantina

ÎPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost amendat, luni, de poliţiştii constănţeni cu…