Oficialii locali din orașul ucrainean Mariupol au declarat că cel puțin 300 de persoane au fost ucise în atentatul cu bombă din 16 martie de la Teatrul Dramatic.

Se crede că aproximativ 1.300 de persoane s-ar fi adăpostit în clădire, doar 150 de supraviețuitori ieșind dintre dărâmături imediat după atac.

Sursele au declarat că majoritatea celor din teatru s-au ascuns de bombardament sub scenă și că molozul le-a blocat ieșirea.

În Mariupol nu funcționează niciun serviciu de urgență, iar luptele intense și bombardamentele din apropierea teatrului au împiedicat încercările de salvare. Teatrul a fost bombardat de un avion, în ciuda faptului că pe sol fusese pictat cu alb cuvântul copii.

“Din nefericire, începem ziua cu vești proaste”, a declarat vineri consiliul orașului Mariupol pe canalul său Telegram.

“Există informații, bazate pe martori oculari, potrivit cărora aproximativ 300 de persoane au murit în Teatrul Dramatic din Mariupol în urma unui bombardament al aviației rusești.

“Încă nu vrem să credem în această oroare. Încă vrem să credem că toată lumea a reușit să scape. Dar cuvintele celor care se aflau în interiorul clădirii în momentul acestui act terorist spun altceva.”
Imagini aeriene dinaintea atacului arătau cuvântul rusesc pentru copii pictat cu litere mari pe sol în fața și în spatele clădirii teatrului.

“Ocupantul știa unde lovește. El știa care ar putea fi consecințele și, oricum, bombele au căzut în acest loc”, a continuat declarația consiliului municipal.

Mariupol, orașul din sud-estul Ucrainei în care locuiau aproximativ 450.000 de persoane înainte de război, a fost atacat aproape constant de forțele rusești de la începutul lunii martie, imaginile din satelit arătând distrugeri semnificative în zonele rezidențiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

17 morți în urma unui atac cu rachete rusești asupra unor clădiri din Odesa

Cel puțin 17 persoane au fost ucise după ce două rachete rusești…

Ciucă: Preţurile la carburanţi au scăzut, este o realitate care se vede în dimineaţa aceasta în benzinării

Benzina și motorina s-au ieftinit cu 50 de bani pe litru în…

Putin declară că Rusia este deschisă la discuții privind neproliferarea armelor nucleare

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a declarat că Moscova este pregătită pentru discuții…

Cetățenii din Belarus au început să primească înștiințări de recrutare

Cetățenii belaruși au început să primească înștiințări de recrutare, a anunțat postul…