Autoritățile belaruse au ordonat retragerea contingentului desfășurat săptămâna trecută în apropierea orașului Brest, în sud-vestul țării, în apropiere de granița cu Ucraina.

Ministerul Apărării a indicat pe contul său de Telegram că unitățile militare în cauză “se întorc la bază” de la granița cu Ucraina, după ce au desfășurat activități de “testare a capacității de reacție” a forțelor belaruse în caz de luptă.

Marți, Project Hajun, un grup de monitorizare a activității militare din Belarus, a raportat progrese ale Brigăzii 38 de asalt a armatei belaruse desfășurate la Brest. Contingentul avansa apoi spre frontiera ucraineană care se învecinează cu regiunea Volhnian.

Printre echipamentele deplasate se numărau vehicule amfibii, vehicule blindate cu personal la bord, mortiere, vehicule militare MZKT, o ambulanță și două camioane tanc, printre altele

Președintele rus Vladimir Putin va efectua luni o vizită în Belarus, relatează AFP, citând serviciul de presă al președinției de la Minsk.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…