Compania aeriană Blue Air a fost declarată în insolvență la propria cerere. Această decizie vine după ce Tribunalul București a constatat nereușita concordatului preventiv în ceea ce privește protecția împotriva creditorilor companiei.

Situația financiară precară a dus la declanșarea procedurilor legale de protecție împotriva creditorilor și de concordat preventiv. Cu toate acestea, compania nu a reușit să își redreseze situația financiară și a fost nevoită să ceară singură intrarea în insolvență.

Pe lista creditorilor se află aproximativ 90 de nume, inclusiv persoane fizice, foști angajați și instituții precum ROMATSA.

Recent, compania a intrat sub controlul statului, după ce guvernul a decis să acorde o garanţie de 75% din acţiunile acesteia pentru creditul-ajutor de stat acordat cu doi ani în urmă.

În luna iulie 2022, Blue Air a fost sancţionată cu o amendă de 2 milioane de euro de către Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorului. Motivul amenzii a fost anularea a 11.289 de zboruri în decursul unui an, ceea ce a dus la anularea a 178.405 rezervări.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…