Coreea de Nord a executat cinci lucrători ai Ministerului Economiei după ce au criticat politicile lui Kim Jong-Un, potrivit rapoartelor.

Se crede că oficialii partidului comunist au fost împușcați de o echipă de executie la 30 iulie după ce au vorbit despre politicile economice ale regimului care au lăsat țara una dintre cele mai sărace națiuni din lume.

Detaliile conversației lor ar fi fost raportate șefilor lor înainte de a fi chemați la o întâlnire și arestați de poliția secretă.

Cei cinci bărbați, care participaseră la o cină, discutaseră deschis economia stagnantă din statul comunist militarizat, precum și necesitatea reformei industriale, deoarece continuă să producă puține bunuri de consum pentru cetățenii săraci.

S-a raportat că angajații au vorbit și despre necesitatea ca Coreea de Nord să caute cooperare externă pentru a depăși sancțiunile comerciale care se apropie, potrivit DailyNK.

Presa a spus că șefilor ministerului economic, precum și Kim Jong-Un însuși, li s-a spus despre comentarii înainte ca autoritățile să lanseze o anchetă internă.

Se crede că muncitorii bănuiți au fost chemați la o întâlnire înainte de a fi arestați, forțați să mărturisească că au subminat regimul și au fost executați.

Daily NK a mai spus că familiile lor au fost transferate într-un lagăr politic din Yodeok, Hamgyeongnam-do, care este renumit pentru adăpostirea disidenților politici.

Presupusele execuții au determinat temerea că epurările au revenit după ce au străbătut inițial țara în 2011, după moartea liderului suprem Kim Jong-il.

Se întâmplă după ce a fost raportat că Kim Jong-Un și-a arătat capul unchiului său după ce l-a executat prin echipa de executare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

A murit Costel Corduneanu, liderul lumii interlope din Iași

Costel Corduneanu, cunoscut lider al clanului Cordunenilor din Iași și fost sportiv…

Ancheta continuă în cazul deceselor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon

Echipa Corpului de Control al Ministerului Sănătății a efectuat astăzi o nouă…

Pugilista Amalia Niță a câștigat aurul la europenele de tineret de la Porec

Naționala de box a României a obținut rezultate remarcabile la Campionatul European…

Israelul se gândește la un răspuns la atacul iranian fără precedent, în timp ce Occidentul îl îndeamnă pe Netanyahu să evite un război total

Oficiali de rang înalt din administrația președintelui Joe Biden sunt îngrijorați că…

Trump despre ajutorul pentru Ucraina: “Ne gândim să-l facem sub forma unui împrumut”

Fostul președinte american Donald Trump a sugerat recent că, în cazul în…

Camera Reprezentanților din SUA votează săptămâna aceasta pachetul de sprijin pentru Israel și Ucraina

Președintele Camerei Reprezentanților din SUA, republicanul Mike Johnson, a anunțat că va…