Coreea de Nord a executat cinci lucrători ai Ministerului Economiei după ce au criticat politicile lui Kim Jong-Un, potrivit rapoartelor.

Se crede că oficialii partidului comunist au fost împușcați de o echipă de executie la 30 iulie după ce au vorbit despre politicile economice ale regimului care au lăsat țara una dintre cele mai sărace națiuni din lume.

Detaliile conversației lor ar fi fost raportate șefilor lor înainte de a fi chemați la o întâlnire și arestați de poliția secretă.

Cei cinci bărbați, care participaseră la o cină, discutaseră deschis economia stagnantă din statul comunist militarizat, precum și necesitatea reformei industriale, deoarece continuă să producă puține bunuri de consum pentru cetățenii săraci.

S-a raportat că angajații au vorbit și despre necesitatea ca Coreea de Nord să caute cooperare externă pentru a depăși sancțiunile comerciale care se apropie, potrivit DailyNK.

Presa a spus că șefilor ministerului economic, precum și Kim Jong-Un însuși, li s-a spus despre comentarii înainte ca autoritățile să lanseze o anchetă internă.

Se crede că muncitorii bănuiți au fost chemați la o întâlnire înainte de a fi arestați, forțați să mărturisească că au subminat regimul și au fost executați.

Daily NK a mai spus că familiile lor au fost transferate într-un lagăr politic din Yodeok, Hamgyeongnam-do, care este renumit pentru adăpostirea disidenților politici.

Presupusele execuții au determinat temerea că epurările au revenit după ce au străbătut inițial țara în 2011, după moartea liderului suprem Kim Jong-il.

Se întâmplă după ce a fost raportat că Kim Jong-Un și-a arătat capul unchiului său după ce l-a executat prin echipa de executare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Rusia spune că va debloca accesul la porturile ucrainene din Marea Neagră doar dacă se elimină sancțiunile împotriva ei

Ministerul de Externe al Rusiei a declarat că va lua în considerare…

Comandanții de rang înalt au refuzat să părăsească uzina Azovstal din Mariupol

Niciun comandant nu a părăsit până acum combinatul siderurgic Azovstal din Mariupol,…

Blocada porturilor ucrainene și criza alimentară mondială în creștere determină Casa Albă să trimită rachete anti-navă în Ucraina

Casa Albă lucrează pentru a pune rachete avansate anti-navă în mâinile militarilor…

Zakharova: Rusia nu a amenințat niciodată cu arme nucleare

Maria Zakharova, purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, a declarat…