Coreea de Nord a executat cinci lucrători ai Ministerului Economiei după ce au criticat politicile lui Kim Jong-Un, potrivit rapoartelor.

Se crede că oficialii partidului comunist au fost împușcați de o echipă de executie la 30 iulie după ce au vorbit despre politicile economice ale regimului care au lăsat țara una dintre cele mai sărace națiuni din lume.

Detaliile conversației lor ar fi fost raportate șefilor lor înainte de a fi chemați la o întâlnire și arestați de poliția secretă.

Cei cinci bărbați, care participaseră la o cină, discutaseră deschis economia stagnantă din statul comunist militarizat, precum și necesitatea reformei industriale, deoarece continuă să producă puține bunuri de consum pentru cetățenii săraci.

S-a raportat că angajații au vorbit și despre necesitatea ca Coreea de Nord să caute cooperare externă pentru a depăși sancțiunile comerciale care se apropie, potrivit DailyNK.

Presa a spus că șefilor ministerului economic, precum și Kim Jong-Un însuși, li s-a spus despre comentarii înainte ca autoritățile să lanseze o anchetă internă.

Se crede că muncitorii bănuiți au fost chemați la o întâlnire înainte de a fi arestați, forțați să mărturisească că au subminat regimul și au fost executați.

Daily NK a mai spus că familiile lor au fost transferate într-un lagăr politic din Yodeok, Hamgyeongnam-do, care este renumit pentru adăpostirea disidenților politici.

Presupusele execuții au determinat temerea că epurările au revenit după ce au străbătut inițial țara în 2011, după moartea liderului suprem Kim Jong-il.

Se întâmplă după ce a fost raportat că Kim Jong-Un și-a arătat capul unchiului său după ce l-a executat prin echipa de executare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Partidul Verde Constanța se opune chioșcurilor în incinta instituțiilor de învățământ

Vicepreședintele Partidul Verde Constanța, Sorin Belu, a adus în atenția consilierilor locali…

Protest în Piața Victoriei: Prietenii și familia tinerilor uciși de Vlad Pascu au cerut pedepse mai aspre pentru șoferii drogați

Prietenii și rudele celor doi tineri care au murit în tragicul accident…

Fostul fotbalist Dănuț Lupu, condamnat definitiv la închisoare cu executare

Fostul mare fotbalist român Dănuț Lupu a primit luni o condamnare definitivă…

Turcia a efectuat raiduri aeriene în nordul Irakului după un atac sinucigaș la Ankara

Armata turcă a efectuat duminică seara lovituri aeriene împotriva unor ținte ale…

NATO sporește prezența în Kosovo cu 600 de soldați britanici

Ca răspuns la creșterea tensiunilor dintre Kosovo și Serbia de săptămâna trecută,…

Premiul Nobel pentru medicină a fost acordat oamenilor de știință din spatele vaccinurilor Covid cu ARNm

Oamenii de știință Katalin Karikó și Drew Weissman au primit Premiul Nobel…

Operațiune de amploare împotriva unei rețele de trafic ilegal de deșeuri: Șapte persoane reținute

Polițiștii și procurorii au destructurat o rețea infracțională care a adus ilegal…