Coreea de Nord a executat cinci lucrători ai Ministerului Economiei după ce au criticat politicile lui Kim Jong-Un, potrivit rapoartelor.

Se crede că oficialii partidului comunist au fost împușcați de o echipă de executie la 30 iulie după ce au vorbit despre politicile economice ale regimului care au lăsat țara una dintre cele mai sărace națiuni din lume.

Detaliile conversației lor ar fi fost raportate șefilor lor înainte de a fi chemați la o întâlnire și arestați de poliția secretă.

Cei cinci bărbați, care participaseră la o cină, discutaseră deschis economia stagnantă din statul comunist militarizat, precum și necesitatea reformei industriale, deoarece continuă să producă puține bunuri de consum pentru cetățenii săraci.

S-a raportat că angajații au vorbit și despre necesitatea ca Coreea de Nord să caute cooperare externă pentru a depăși sancțiunile comerciale care se apropie, potrivit DailyNK.

Presa a spus că șefilor ministerului economic, precum și Kim Jong-Un însuși, li s-a spus despre comentarii înainte ca autoritățile să lanseze o anchetă internă.

Se crede că muncitorii bănuiți au fost chemați la o întâlnire înainte de a fi arestați, forțați să mărturisească că au subminat regimul și au fost executați.

Daily NK a mai spus că familiile lor au fost transferate într-un lagăr politic din Yodeok, Hamgyeongnam-do, care este renumit pentru adăpostirea disidenților politici.

Presupusele execuții au determinat temerea că epurările au revenit după ce au străbătut inițial țara în 2011, după moartea liderului suprem Kim Jong-il.

Se întâmplă după ce a fost raportat că Kim Jong-Un și-a arătat capul unchiului său după ce l-a executat prin echipa de executare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Ambasadorul Poloniei în Franța: Polonia va fi nevoită să intre în război dacă Ucraina nu reușește să se apere singură

Ambasadorul Poloniei în Franța, Jan Emeryk Rościszewski, a declarat într-un interviu că…

Medvedev amenință că va lovi Curtea Penală Internațională cu o rachetă hipersonică

Dmitri Medvedev, vicepreședintele Consiliului de Securitate al Federației Ruse, a amenințat că…

Kim Jong Un face apel la pregătirea unui atac nuclear împotriva SUA și Coreei de Sud

Liderul nord-coreean Kim Jong Un a declarat că țara sa ar trebui…

Putin a vizitat orașul ucrainean ocupat Mariupol, potrivit presei ruse de stat

Vladimir Putin a făcut o vizită surpriză la Mariupol, a relatat duminică…

Banca elvețiană UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de dolari

Gigantul bancar UBS a preluat Credit Suisse pentru aproape 3,25 miliarde de…

Președintele chinez va sosi astăzi la Moscova

Președintele chinez Xi Jinping urmează să se întâlnească astăzi la Moscova cu…