Moștenitorul și liderul de facto al grupului Samsung a primit vineri o grațiere prezidențială, continuând tradiția îndelungată a Coreei de Sud de a elibera liderii de afaceri condamnați pentru corupție pe motive economice.

Miliardarul Lee Jae-yong, condamnat pentru mită și deturnare de fonduri în luna ianuarie a anului trecut, va fi “repus în drepturi” pentru a-i oferi o șansă de a “contribui la depășirea crizei economice” a țării, a declarat ministrul justiției Han Dong-hoon.

Lee – care are o avere netă de 7,9 miliarde de dolari, potrivit Forbes – a fost eliberat condiționat în august 2021, după ce a executat 18 luni de închisoare, adică puțin peste jumătate din sentința inițială.

Grațierea de vineri îi va permite să se întoarcă pe deplin la muncă prin ridicarea unei restricții de angajare după închisoare, care fusese stabilită pentru cinci ani.

“Vă mulțumesc pentru că mi-ați oferit oportunitatea de a o lua de la capăt. Îmi pare rău că am provocat îngrijorare multor oameni”, a declarat Lee. “Voi încerca mai mult să fiu un om de afaceri responsabil”.

Acțiunile Samsung Electronics au crescut vineri cu 0,5%, pe fondul așteptărilor investitorilor că un Lee eliberat va fi capabil să dea un nou impuls unuia dintre cei mai mari producători de smartphone-uri și cipuri de memorie din lume.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.