Curtea Penală Internațională (CPI) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “amenințările” din partea Rusiei, după ce a emis un mandat de arestare pentru crime de război pe numele președintelui Vladimir Putin.

Declarația de îngrijorare a CPI a fost făcută miercuri, după ce fostul președinte rus Dmitri Medvedev a amenințat că va lovi cu rachete hipersonice tribunalul pentru crime de război de la Haga.

“Domnilor, toată lumea umblă sub Dumnezeu și sub rachete. Este foarte posibil să ne imaginăm utilizarea țintită a racheteli hipersonice Oniks din Marea Nordului de către o navă rusă în clădirea tribunalului de la Haga. Din păcate, nu poate fi doborâtă. Iar tribunalul este doar o biată organizație internațională, nu populația unei țări NATO. De aceea nu vor începe un război. Le este frică. Și nimănui nu-i va părea rău pentru ei. Așa că, judecători ai curții, priviți cu atenție cerul”, a declarat Medvedev.

De asemenea, declarația a fost făcută după ce cel mai important organism de anchetă al Rusiei a deschis o cauză penală împotriva procurorului CPI, Karim Khan, precum și a judecătorilor care au emis mandatul de arestare a lui Putin.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram