foto: observatornews.ro

Bărbatul cu probleme psihice din localitatea Bascov care este suspectat că a ucis cinci membri ai familiei a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.

El urmează să fie prezentat, miercuri, judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Argeş cu propunere de arestare preventivă.

“În cursul nopţii de 09/10 august, în urma desfăşurării cercetării la faţa locului, audierii mai multor martori, precum şi a persoanei bănuite de săvârşirea faptei cercetate (violenţă în familie în varianta omor calificat, împrejurările reţinute fiind: cu premeditare, asupra a două sau mai multor persoane, prin cruzimi), persoană care a dobândit succesiv calitatea de suspect, apoi inculpat în cauză, s-a dispus de către procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş reţinerea preventivă a acesteia pentru durata de 24 de ore”, se precizează într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş.”

Cinci membri ai aceleiaşi familii, inclusiv un copil, au fost uciși în comuna Bascov

Scene greu de imaginat s-au petrecut luni în comuna Bascov, unde un bărbat cunoscut cu afecțiuni psihice și-a ucis sora, părinții, fratele şi nepoata, în vârstă de cinci ani.

Jandarmii l-au prins într-o pădure, la scurt timp după ce cumnatul său a descoperit crima.  Agresorul a recunoscut totul si va fi supus unui examen psihiatric. Procurorii vor stabili astfel dacă avea sau nu discernământ.

Crima multiplă a fost anunțată la 112 de cumnatul principalului suspect. Bărbatul a ajuns acasă de la serviciu și și-a descoperit soția, fiica, socrii și cumnatul fără suflare.

Bărbatul ar fi încercat să se ascundă într-o pădure din apropiere înainte de a fi găsit, pentru a-și pune capăt zilelor.

Medicul legist spune că presupusul criminal a folosit pietre şi obiecte tăioase 

“S-a folosit ca modalitate de agresiune din partea autorului corpuri contondente, deci mai exact pietre de diferite dimensiuni, și obiecte tăietoare despicătoare”, a spus Dan Manu, conferențiar universitar, medic șef legist al Serviciului Județean de Medicină Legală Argeș.

Procuor: ‘Scenele de la fața locului sunt greu de descris. Victimele au suferit agresiuni intense”

“Despre persoana respectivă (…) se cunoaşte că era în evidenţe cu boli psihice. Nu putem şti în ce măsură bolile psihice i-au afectat capacitatea de a gândi, de a discerne şi de a avea reprezentarea faptelor lui, sunt lucruri care urmează să fie stabilite de anchetă. Nu aveam deocamdată detalii despre un mobil, ceea ce vă pot spune este că s-au purtat discuţii cu făptuitorul. Făptuitorul a relatat despre aceste fapte pe care le cercetăm, urmează să fie condus la Parchet (…) pentru declaraţii, bineînţeles cu respectarea tuturor drepturilor procesuale. (…) Din primele date, se pare că nu a fost implicat în niciun fel de situaţii conflictuale, sau cel puţin situaţii conflictuale care să fie aduse la cunoştinţa organelor de cercetare penală sau poliţiei. (…) Era coerent şi a relatat destul de liber şi cursiv despre o anumită modalitate de săvârşire a faptelor”, a declarat  prim-procurorului Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, Laurenţiu Palaghiea.

Criminalul era cunoscut cu afecțiuni pshihice

Potrivit șefului Serviciului de Medicină Legală din Argeș, autorul crimelor primește tratament și este în evidența unui medic psihiatru din Pitești.

“Autorul este pe tratament, așa a spus. Este examinat pentru a ști cu certitudine ce a fost. Nu am făcut o anamneză, dar era dispus la dialog. Era la un medic psihiatru celebru din Pitești, era în evidență, i-a prescris un tratament”, a declarat Dan Manu.

Foto: observatornews.ro

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Alte articole

Kadîrov îndeamnă Moscova să ia în considerare folosirea unei arme nucleare tactice în Ucraina

Ramzan Kadîrov, șeful regiunii rusești Cecenia, a declarat că Moscova ar trebui…

Forțele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei

Trupele rusești s-au retras din orașul strategic Lyman din estul Ucrainei “din…