Curtea de Apel Iași a dispus arestarea preventivă a opt dintre cele 28 de persoane reținute în dosarul privind producerea și comercializarea țigărilor electronice și produselor comestibile (“edibles”) care conțineau substanțe psihoactive.

Printre cei opt sunt patronul fabricii din comuna Miroslava, Philipp Fuhrmann, și șapte dintre angajații săi. Magistrații au menținut măsura arestului la domiciliu pentru polițistul din IPJ Iași care ambala produsele din fabrică.

Decizia vine după ce săptămâna trecută Tribunalul Iași a respins cererea procurorilor de arestare a nouă persoane, dispunând arest la domiciliu pentru opt dintre ei și control judiciar pentru patron. Decizia a fost contestată în instanța superioară.

Pe 20 septembrie, DIICOT Iași a reținut 28 de persoane, într-un dosar privind constituirea unui grup infracțional organizat și introducerea pe piață de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, fără autorizație. Procurorii au efectuat 121 de percheziții în 23 de județe.

Conform anchetatorilor, din 2022 grupul producea și comercializa peste 100.000 de vaporizatoare și edibles care conțineau substanțe psihoactive ca HHC, HHC-P, HHC-O, H4CBD sau THC-P, punând în pericol sănătatea consumatorilor, inclusiv a minorilor. Produsele erau vândute pe site-uri și în magazine din centre comerciale.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook