Doi bărbați din satul doljean Zăval, Marian Minae și Laurențiu Ghiță, în vârstă de 35 de ani, au fost prinși în Irlanda de Nord, respectiv Scoția, în urma unei acțiuni comune a poliției române cu partenerii săi internaționali. Aceștia sunt acuzați de omor calificat și tâlhărie în cazul omului de afaceri sibian Adrian Kreiner, care a fost găsit ucis în propria casă, în noaptea de 25 spre 26 august 2023.

Cei doi suspecți au fost dați în urmărire internațională după ce au fost identificați de poliție, iar pe numele lor au fost emise mandate de arestare în lipsă. Localizarea și arestarea lor a fost posibilă datorită cooperării poliției române cu autoritățile din Ungaria, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, precum și Republica Irlanda.

Al treilea suspect în acest caz, Costinel Zuleam, care are ultimul domiciliu cunoscut la 13 km de localitatea Zăval, este încă în libertate. Anchetatorii continuă investigațiile pentru a-l localiza și a-l aduce în fața justiției.

Moartea omului de afaceri Adrian Kreiner a șocat opinia publică din România. Acesta era cunoscut în Sibiu ca un om de afaceri de succes, care avea o avere estimată la zeci de milioane de euro. Anchetatorii cred că motivul crimei a fost jaful.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook