foto: Seth Wenig/AP

Fostul președinte american Donald Trump a fost inculpat de procurorii federali pentru presupusele sale eforturi de a anula rezultatele alegerilor din 2020.

Donald Trump este acuzat de conspirație pentru fraudarea Statelor Unite, conspirație pentru obstrucționarea unei proceduri oficiale, obstrucționarea și încercarea de obstrucționare a unei proceduri oficiale și conspirație împotriva drepturilor.

Acuzațiile se referă la presupusa răspândire de către Trump a unor acuzații false de fraudă electorală, la convocarea de electori frauduloși și la încercarea de a bloca certificarea alegerilor din 6 ianuarie.

Șase coautori care au jucat roluri centrale în complotul de menținere a lui Trump în funcție au fost, de asemenea, enumerați în actul de acuzare, cinci dintre cei șase corespunzând descrierilor avocaților lui Trump: Rudy Giuliani, Sidney Powell, John Eastman, Ken Chesebro și fostul oficial al Departamentului de Justiție al SUA Jeff Clark.

Este prima dată când Trump se confruntă cu acuzații penale pentru eforturile sale de a anula alegerile din 2020 și prima dată când un președinte american se confruntă cu acuzații penale de acest fel.

Acuzațiile agravează situația juridică a lui Donlad Trump, după ce la începutul acestui an a fost pus sub acuzare la Miami pentru păstrarea ilegală de documente clasificate și la New York pentru că a plătit bani pentru tăcere unei vedete de filme pentru adulți înainte de alegerile din 2016.

De asemenea, se așteaptă ca Trump să fie acuzat în statul Georgia pentru eforturile sale de a inversa înfrângerea în fața lui Joe Biden la alegerile din 2020. Procurorul districtului din comitatul Fulton, Fani Willis, și-a semnalat intenția de a depune mai multe acuzații în jurul primelor două săptămâni din august.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Zeci de părinți protestează în fața unei școli din București, indignați de dezvăluirile privind abuzul asupra unui copil

Zeci de părinți și-au manifestat indignarea și au organizat un protest în…

Fraude în programul Start-Up Nation: Zeci de percheziții în mai multe județe din țară

Autoritățile judiciare din Prahova au efectuat o serie de percheziții într-un dosar…

Mașinile cu numere de înmatriculare rusești trebuie să părăsească Lituania până la 11 martie

Administrația vamală lituaniană a anunțat că vehiculele cu numere de înmatriculare rusești…

Germania investighează o posibilă interceptare de către Rusia a unei teleconferințe militare

Germania anunță că lansează o anchetă după ce Rusia ar fi ascultat…

A început simularea examenului de Bacalaureat 2024: Elevii își testează cunoștințele înainte de examenul final

Simularea examenului național de Bacalaureat 2024 a început astăzi, conform calendarului stabilit…

Țările OPEC+ prelungesc reducerile producției de petrol până în iunie

Membrii OPEC+, în frunte cu Arabia Saudită și Rusia, au convenit la…

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti: Aproximativ 100 de maşini adunate în Piaţa Constituţiei

Taximetriştii continuă protestele în Bucureşti, cu aproximativ 100 de maşini adunate în…

Presupuși militanți ai grupării Stat Islamic, uciși într-un schimb de focuri cu serviciile de securitate din Caucazul de Nord al Rusiei

Șase presupuși membri ai grupării Stat Islamic au fost uciși într-un schimb…