Foto: Marius Munteanu

Locuitorii din satul Chilia Veche, România, au declarat că în noaptea de marți spre miercuri au auzit și văzut explozii peste fluviul Dunărea, în portul ucrainean Chilia Nouă. Exploziile au putut fi observate cu ochiul liber de pe malul românesc al Dunării.

O persoană a fost ucisă în atacurile cu drone rusești asupra porturilor din regiunea ucraineană Odesa miercuri dimineață, a declarat guvernatorul regional Oleg Kiper.

Atacurile nocturne au durat trei ore și au vizat portul Ismail, a declarat Kiper pe Telegram.

“Din nefericire, o persoană a murit”, a declarat Kiper, adăugând că este vorba despre un lucrător agricol care a fost grav rănit și a murit la spital.

“Distrugeri și incendii au fost înregistrate în mai multe așezări”, a adăugat el, precizând că infrastructura portuară și agricolă a fost avariată, inclusiv clădirile administrative.

Portul Ismail de pe fluviul Dunărea, care se învecinează cu România, a devenit o rută principală de export pentru produsele ucrainene după retragerea Rusiei dintr-un acord privind cerealele negociat de ONU în iulie.

Președintele Iohannis neagă informațiile potrivit cărora o dronă a explodat pe teritoriul României

Președintele Klaus Iohannis a dezmințit informațiile potrivit cărora o dronă sau alt echipament rusesc ar fi intrat în spațiul aerian al României în urma atacurilor din ultimele zile lansate de Rusia în Ucraina.

În cadrul unei conferințe de presă ținute alături de premierul Luxemburgului, Klaus Iohannis a declarat că autoritățile române au verificat în detaliu situația și pot afirma cu certitudine că “nu a existat nicio piesă, nicio dronă sau alt echipament care să fi ajuns în România”. Potrivit acestuia, țara noastră are control deplin asupra spațiului său aerian național.

Cu toate acestea, un grup de specialiști Open Source Intelligence (OSINT) au publicat o serie de fotografii care demonstrează că drona a explodat pe teritoriul României. Aceștia susțin că explozia a avut loc la mai puțin de un kilometru și jumătate de localitatea românească de frontieră Plauru.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook