foto: Maxar Technologies

Recentele atacuri cu drone ale forțelor ucrainene asupra mijloacelor militare rusești au determinat Moscova să ia măsuri improvizate pentru a spori protecția aeronavelor lor. Imagini din satelit arată că forțele aeriene ruse au plasat anvelope de mașină uzate deasupra a două bombardiere strategice Tu-95 staționate la baza aeriană Engels din centrul Rusiei.

Experții spun că această mișcare a fost probabil o încercare rudimentară de a oferi un strat suplimentar de protecție împotriva dronelor ucrainene care vizează aerodromul.

Anvelopele ar putea contribui la absorbția impactului exploziilor și la reducerea detectării termice a avioanelor pe timp de noapte. Cu toate acestea, un producător de drone a declarat că anvelopele ar oferi doar o acoperire limitată împotriva camerelor cu infraroșu.

Ucraina a devenit mai îndrăzneață în ultima vreme în a duce războiul aerian în cerul rusesc. Săptămâna trecută au avut loc atacuri cu drone asupra a șase regiuni rusești, inclusiv Moscova, care au provocat daune avioanelor de transport de pe un aeroport din apropierea graniței cu Estonia. În august, Ucraina a revendicat, de asemenea, responsabilitatea pentru atacuri cu drone asupra unor baze rusești care adăpostesc bombardiere strategice în interiorul Rusiei.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook