Potrivit presei poloneze, echipa de securitate a președintelui sud-african Cyril Ramaphosa a încercat să descarce 12 containere cu arme în Polonia. Președintele a sosit la Varșovia înainte de a se deplasa la Kiev cu trenul, în timp ce echipa sa de securitate și alți membri ai personalului au zburat cu un avion separat.

Vameșii polonezi nu le-au permis să părăsească avionul și să își ridice bagajele pe 15 iunie, iar șeful gărzii președintelui a acuzat guvernul polonez că “sabotează în mod deliberat” misiunea de pace a președintelui sud-african, calificând comportamentul lor drept “șocant și rasist”. Cu toate acestea, jurnalista Amanda Khoza a relatat că gărzile au încercat să descarce din avion douăsprezece containere cu arme, ceea ce ar fi putut determina Italia să refuze să lase avionul să intre în spațiul său aerian.

Avionul care transporta detașamentul de securitate și echipa de presă a președintelui a fost blocat pe aeroportul din Varșovia din cauza lipsei de autorizații, iar președintele Ramaphosa a plecat la Kiev fără acestea. Ministerul polonez de Externe a explicat că situația s-a produs din cauza nerespectării de către oaspeți a procedurilor standard de intrare în Polonia, inclusiv a lipsei permiselor pentru “substanțe periculoase”.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…