Autoritățile germane au reținut marți doi cetățeni afgani suspectați că ar fi planificat un atac terorist asupra parlamentului suedez, ca răzbunare pentru incendierea unor copii ale Coranului.

Potrivit procurorilor federali germani, cei doi – Ibrahim M.G. și Ramin N. – au fost arestați în zona orașului Gera, din estul Germaniei. Ibrahim M.G. este suspectat că ar fi membru al organizației teroriste Stat Islamic și că ar fi primit ordin de la aceasta, anul trecut, să comită un atac în Europa, ca reactie la incendierea Coranurilor în Suedia.

Procurorii susțin că cei doi afgani au planificat în detaliu un atac armat asupra Parlamentului suedez din Stockholm, pentru a ucide politicieni și alți oameni. Ei ar fi căutat informații pe internet despre zona vizată și ar fi încercat în repetate rânduri să procure arme pentru atac.

Suspecții sunt acuzați de pregătirea comiterii de infracțiuni teroriste și de sprijinirea unor grupări teroriste. De asemenea, ei ar fi adunat și trimis aproximativ 2.000 de euro în sprijinul Statului Islamic.

Autoritățile suedeze au declanșat o alarmă teroristă crescută în ultimii ani, după o serie de incendieri ale Coranului de către grupări anti-imigrație, care au provocat furie în lumea musulmană. 

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…