Cancelarul german Angela Merkel și cei 16 guvernatori ai țării au decis miercuri să prelungească măsurile de restrictie din Germania până pe 7 martie, pe fondul îngrijorării că noile variante de Covid ar putea inversa o scădere a noilor cazuri confirmate.

Conform acordului lor, multe aspecte ale blocării actuale, care urmau să expire pe 14 februarie, vor fi prelungite, dar vor fi făcute câteva excepții – inclusiv redeschiderea saloanelor de coafura de la 1 martie, cu reglementări stricte de igienă.

Al doilea lockdown din Germania a început în noiembrie și a fost prelungit și întărit înainte de Crăciun, din cauza îngrijorării că numărul pacienților cu COVID-19 ar putea copleși spitalele.

Odată cu prelungirea restrictiilor, barurile, restaurantele și majoritatea magazinelor vor rămâne închise, printre altele.

Miercuri, Institutul german Robert Koch a raportat că țara a înregistrat 8.072 de cazuri noi de cazuri de coronavirus și 813 decese în 24 de ore. În total, Germania a înregistrat peste 63.000 de decese confirmate în timpul pandemiei.

Numărul săptămânal de noi infecții a scăzut la o incidenta de 68 la 100.000 de locuitori. Scopul guvernului este de a împinge numărul sub 50 pentru a permite urmărirea fiabilă a contactelor. A atins punctul culminant la aproape 200 chiar înainte de Crăciun.

Merkel a menționat că rata infecției a scăzut de la 110 în aporximativ două săptămâni și a adăugat că ținta cheie a guvernului este „la vedere”.

“Putem fi foarte mulțumiți”, a spus Merkel, exprimând mulțumiri celor care au contribuit la reducerea numărului respectând regulile de restrictie și abținându-se de la călătorii și contacte inutile.

Ea a avertizat însă că noile variante de virusuri prezintă riscul unui „al treilea val” care ar putea fi prevenit doar dacă autoritățile ar putea să urmărească și să urmărească din nou toate cazurile noi.

Redeschiderea școlilor a fost un punct major de dispută între guvernele federale și guvernele de stat. Mai mulți guvernatori au pledat pentru redeschiderea grădinițelor și a școlilor elementare mai întâi, pentru a scuti părinții de povara școlii la domiciliu și pentru a se asigura că copiii defavorizați nu rămân prea în urmă.

În Germania, guvernele de stat au puteri extinse – inclusiv autoritate asupra educației. Cu toate acestea, specialistii in sanatate ai țării au cerut extinderea restrictiilor în forma lor actuală strictă.

Merkel și guvernatorii au convenit că statele vor putea deschide treptat școlile, cu condiția să existe măsuri de igienă pentru a reduce răspândirea virusului. Guvernul analizează, de asemenea, posibilitatea de a oferi vaccinuri mai devreme personalului din grădinițe și profesorilor din școala primară.

Înaintea ședinței, șeful Asociației Interdisciplinare Germane pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, sau DIVI, a avertizat că redeschiderea școlilor și grădinițelor va duce la reapariția infecțiilor cu virusuri.

„Din păcate, școlile și grădinițele sunt locuri în care virusul este transmis”, a declarat președintele DIVI, Gernot Marx, pentru cotidianul Rheinische Post. „Copiii îl transportă în familii, iar majoritatea profesorilor nu sunt vaccinați. Ca medic de terapie intensivă, vă spun, prin urmare: acest lucru este iresponsabil. ”

Merkel a declarat că va avea o nouă întâlnire cu guvernatorii pe 3 martie pentru a reevalua din nou măsurile de blocare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Accident grav pe E70 în Teleorman între două autocare și un TIR

Un grav accident de circulație s-a produs în această dimineață între două…

O femeie din Indonezia a fost condamnată la doi ani de închisoare după ce a mâncat carne de porc pe TikTok

O femeie indoneziană care își spune Lina Lutfiawati pe internet a fost…

Farmacist reținut după ce ar fi vândut ilegal cantități mari de Fentanil și Oxicodonă

Un bărbat a fost reținut pentru 24 de ore fiind suspectat de…

Miruna Pascu rămâne în arest după ce Curtea de Apel i-a respins contestația

Miruna Pascu, mama tânărului Vlad Pascu care a provocat accidentul mortal din…

Studiu: Cartelurile de droguri se plasează pe locul cinci în topul angajatorilor din Mexic

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, cartelurile mexicane au peste 175.000…