Cancelarul german Angela Merkel și cei 16 guvernatori ai țării au decis miercuri să prelungească măsurile de restrictie din Germania până pe 7 martie, pe fondul îngrijorării că noile variante de Covid ar putea inversa o scădere a noilor cazuri confirmate.

Conform acordului lor, multe aspecte ale blocării actuale, care urmau să expire pe 14 februarie, vor fi prelungite, dar vor fi făcute câteva excepții – inclusiv redeschiderea saloanelor de coafura de la 1 martie, cu reglementări stricte de igienă.

Al doilea lockdown din Germania a început în noiembrie și a fost prelungit și întărit înainte de Crăciun, din cauza îngrijorării că numărul pacienților cu COVID-19 ar putea copleși spitalele.

Odată cu prelungirea restrictiilor, barurile, restaurantele și majoritatea magazinelor vor rămâne închise, printre altele.

Miercuri, Institutul german Robert Koch a raportat că țara a înregistrat 8.072 de cazuri noi de cazuri de coronavirus și 813 decese în 24 de ore. În total, Germania a înregistrat peste 63.000 de decese confirmate în timpul pandemiei.

Numărul săptămânal de noi infecții a scăzut la o incidenta de 68 la 100.000 de locuitori. Scopul guvernului este de a împinge numărul sub 50 pentru a permite urmărirea fiabilă a contactelor. A atins punctul culminant la aproape 200 chiar înainte de Crăciun.

Merkel a menționat că rata infecției a scăzut de la 110 în aporximativ două săptămâni și a adăugat că ținta cheie a guvernului este „la vedere”.

“Putem fi foarte mulțumiți”, a spus Merkel, exprimând mulțumiri celor care au contribuit la reducerea numărului respectând regulile de restrictie și abținându-se de la călătorii și contacte inutile.

Ea a avertizat însă că noile variante de virusuri prezintă riscul unui „al treilea val” care ar putea fi prevenit doar dacă autoritățile ar putea să urmărească și să urmărească din nou toate cazurile noi.

Alte știri:  Zelenski avertizează că Ucraina va pierde războiul dacă Congresul SUA nu aprobă ajutorul militar

Redeschiderea școlilor a fost un punct major de dispută între guvernele federale și guvernele de stat. Mai mulți guvernatori au pledat pentru redeschiderea grădinițelor și a școlilor elementare mai întâi, pentru a scuti părinții de povara școlii la domiciliu și pentru a se asigura că copiii defavorizați nu rămân prea în urmă.

În Germania, guvernele de stat au puteri extinse – inclusiv autoritate asupra educației. Cu toate acestea, specialistii in sanatate ai țării au cerut extinderea restrictiilor în forma lor actuală strictă.

Merkel și guvernatorii au convenit că statele vor putea deschide treptat școlile, cu condiția să existe măsuri de igienă pentru a reduce răspândirea virusului. Guvernul analizează, de asemenea, posibilitatea de a oferi vaccinuri mai devreme personalului din grădinițe și profesorilor din școala primară.

Înaintea ședinței, șeful Asociației Interdisciplinare Germane pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, sau DIVI, a avertizat că redeschiderea școlilor și grădinițelor va duce la reapariția infecțiilor cu virusuri.

„Din păcate, școlile și grădinițele sunt locuri în care virusul este transmis”, a declarat președintele DIVI, Gernot Marx, pentru cotidianul Rheinische Post. „Copiii îl transportă în familii, iar majoritatea profesorilor nu sunt vaccinați. Ca medic de terapie intensivă, vă spun, prin urmare: acest lucru este iresponsabil. ”

Merkel a declarat că va avea o nouă întâlnire cu guvernatorii pe 3 martie pentru a reevalua din nou măsurile de blocare.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Vreme rea în mai multe județe: Cod galben de ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie a emis o atenționare Cod Galben de ploi…

Oficialii americani se așteaptă ca răspunsul israelian la loviturile din Iran să fie limitat

Statele Unite consideră că răspunsul Israelului la atacul cu rachete și drone…

Drone detectate în apropierea Bazei Kogălniceanu. Anchetă militară în desfășurare

Militarii care asigurau paza la Baza Militară 57 “Mihail Kogălniceanu” din județul…

Radu Mazăre rămâne în spatele gratiilor. Instanța a respins cererea de eliberare condiționată

Judecătoria Sectorului 4 a respins, în şedinţa de miercuri, cererea de eliberare…

Radu Mazăre, la un pas de eliberare. Magistrații decid astăzi dacă îi admit cererea de eliberare condiționată

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, vrea să fie eliberat condiționat din…

Vicepreședinta SUA a cerut Ucrainei să nu atace rafinăriile rusești de petrol, dar solicitarea l-a “iritat” pe Zelenski, scrie The Washington Post

Publciația The Washington Post dezvăluie că vicepreședinta Statelor Unite, Kamala Harris, i-a…

Raport CSAT: Rusia a intensificat operațiunile de spionaj pe teritoriul României

Potrivit unui raport recent al Consiliului Suprem de Apărare a Țării (CSAT),…

Războiul din Ucraina: Cel puțin 14 morți și 60 de răniți în urma unor lovituri rusești la Cernihiv

Trei rachete rusești au lovit în centrul orașului Cernihiv din nordul Ucrainei…

Rusia va înregistra cea mai mare creștere economică în 2024, potrivit FMI

Potrivit celei mai recente prognoze economice mondiale publicată de Fondul Monetar Internațional…