Cancelarul german Angela Merkel și cei 16 guvernatori ai țării au decis miercuri să prelungească măsurile de restrictie din Germania până pe 7 martie, pe fondul îngrijorării că noile variante de Covid ar putea inversa o scădere a noilor cazuri confirmate.

Conform acordului lor, multe aspecte ale blocării actuale, care urmau să expire pe 14 februarie, vor fi prelungite, dar vor fi făcute câteva excepții – inclusiv redeschiderea saloanelor de coafura de la 1 martie, cu reglementări stricte de igienă.

Al doilea lockdown din Germania a început în noiembrie și a fost prelungit și întărit înainte de Crăciun, din cauza îngrijorării că numărul pacienților cu COVID-19 ar putea copleși spitalele.

Odată cu prelungirea restrictiilor, barurile, restaurantele și majoritatea magazinelor vor rămâne închise, printre altele.

Miercuri, Institutul german Robert Koch a raportat că țara a înregistrat 8.072 de cazuri noi de cazuri de coronavirus și 813 decese în 24 de ore. În total, Germania a înregistrat peste 63.000 de decese confirmate în timpul pandemiei.

Numărul săptămânal de noi infecții a scăzut la o incidenta de 68 la 100.000 de locuitori. Scopul guvernului este de a împinge numărul sub 50 pentru a permite urmărirea fiabilă a contactelor. A atins punctul culminant la aproape 200 chiar înainte de Crăciun.

Merkel a menționat că rata infecției a scăzut de la 110 în aporximativ două săptămâni și a adăugat că ținta cheie a guvernului este „la vedere”.

“Putem fi foarte mulțumiți”, a spus Merkel, exprimând mulțumiri celor care au contribuit la reducerea numărului respectând regulile de restrictie și abținându-se de la călătorii și contacte inutile.

Ea a avertizat însă că noile variante de virusuri prezintă riscul unui „al treilea val” care ar putea fi prevenit doar dacă autoritățile ar putea să urmărească și să urmărească din nou toate cazurile noi.

Redeschiderea școlilor a fost un punct major de dispută între guvernele federale și guvernele de stat. Mai mulți guvernatori au pledat pentru redeschiderea grădinițelor și a școlilor elementare mai întâi, pentru a scuti părinții de povara școlii la domiciliu și pentru a se asigura că copiii defavorizați nu rămân prea în urmă.

În Germania, guvernele de stat au puteri extinse – inclusiv autoritate asupra educației. Cu toate acestea, specialistii in sanatate ai țării au cerut extinderea restrictiilor în forma lor actuală strictă.

Merkel și guvernatorii au convenit că statele vor putea deschide treptat școlile, cu condiția să existe măsuri de igienă pentru a reduce răspândirea virusului. Guvernul analizează, de asemenea, posibilitatea de a oferi vaccinuri mai devreme personalului din grădinițe și profesorilor din școala primară.

Înaintea ședinței, șeful Asociației Interdisciplinare Germane pentru Terapie Intensivă și Medicină de Urgență, sau DIVI, a avertizat că redeschiderea școlilor și grădinițelor va duce la reapariția infecțiilor cu virusuri.

„Din păcate, școlile și grădinițele sunt locuri în care virusul este transmis”, a declarat președintele DIVI, Gernot Marx, pentru cotidianul Rheinische Post. „Copiii îl transportă în familii, iar majoritatea profesorilor nu sunt vaccinați. Ca medic de terapie intensivă, vă spun, prin urmare: acest lucru este iresponsabil. ”

Merkel a declarat că va avea o nouă întâlnire cu guvernatorii pe 3 martie pentru a reevalua din nou măsurile de blocare.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Constanța: Felicia Ovanesian a demisionat din funcția de city manager

Felicia Ovanesian a demisionat marți din funcția de city manager al municipiului…

CPI, îngrijorată de “amenințările” Rusiei cu privire la mandatul de arestare al lui Putin

Curtea Penală Internațională (CPI) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la “amenințările” din…

Medvedev: Orice încercare de a-l aresta pe Putin ar fi o declarație de război împotriva Rusiei

Dmitri Medvedev a declarat că orice încercare de arestare a președintelui rus…

Președintele Klaus Iohannis critică Comisia Europeană pentru decizia de a aloca doar 10 milioane euro producătorilor români de cereale

Președintele Klaus Iohannis a criticat Comisia Europeană pentru decizia de a aloca…

Marina americană respinge afirmația Chinei că o navă de război a intrat “ilegal” într-o parte a Mării Chinei de Sud

Marina Statelor Unite a respins afirmațiile Chinei potrivit cărora un distrugător american…

Ucraina va lansa “foarte curând” o contraofensivă în Bakhmut, afirmă șeful forțelor terestre ucrainene

Trupele ucrainene din Bakhmut vor lansa o contraofensivă “foarte curând”, a declarat…

Primăria Constanța anunță că orașul a intrat în cursa pentru “Destinația anului 2023”

Primăria Constanța a solicitat sprijinul constănțenilor și al turiștilor pentru a obține…

China spune că se va opune vânzării forțate a TikTok

China și-a declarat opoziția față de solicitarea administrației Biden ca ByteDance, compania…