Cancelarul german Olaf Scholz a fost de acord să furnizeze Ucrainei tancuri de luptă Leopard 2, potrivit publicației Der Spiegel, după săptămâni de presiuni tot mai mari asupra Berlinului pentru a oferi Kievului armele grele de care spune că are nevoie pentru a respinge forțele rusești invadatoare.

Vestea că Berlinul va furniza tancuri de luptă Kievului vine în contextul în care oficiali din Statele Unite au declarat presei că Washingtonul este, de asemenea, pregătit să înceapă un proces care ar urma să trimită în cele din urmă zeci de tancuri M1 Abrams pe liniile de front din Ucraina.

Acest lucru urmează unei dezbateri în curs de desfășurare între aliații NATO și vine după ce Polonia a cerut oficial guvernului german permisiunea de a trimite tancuri în Ucraina.

Potrivit Spiegel, Geermania este pregătită să trimită cel puțin o companie de tancuri germane Leopard 2A6. Rapoartele au fost atribuite unor surse guvernamentale.

Pentru ca echipamentele militare fabricate în Germania să fie trimise în țări terțe, este necesară aprobarea Berlinului. În plus, unele țări europene, inclusiv unele din Scandinavia, ar fi fost de acord, de asemenea, să trimită tancuri la Kiev. Această decizie îi aparține în cele din urmă cancelarului Olaf Scholz.

Nu a existat niciun comentariu oficial din partea guvernului german.

SUA ar putea totaliza aproximativ 30 de Abrams care vor fi livrate în următoarele luni, potrivit unor surse din guvernul american.

Kremlinul a declarat că furnizarea de tancuri Ucrainei nu va schimba lucrurile și că Occidentul va regreta “iluzia” sa că Kievul ar putea câștiga pe câmpul de luptă împotriva Rusiei.

Ambasadorul Rusiei în SUA a declarat că posibila livrare de tancuri Abrams către Kiev de către Washington ar fi “o altă provocare flagrantă” împotriva Moscovei.

“Este evident că Washingtonul încearcă în mod intenționat să ne provoace o înfrângere strategică”, a declarat ambasadorul Anatoli Antonov în remarcile publicate miercuri pe aplicația de mesagerie Telegram a ambasadei.

“Dacă Statele Unite decid să furnizeze tancuri, atunci justificarea unui astfel de pas cu argumente despre ‘arme defensive’ cu siguranță nu va funcționa. Aceasta ar fi o altă provocare flagrantă împotriva Federației Ruse”, a spus el.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, găsit în conflict de interese pentru numirea ginereului său în comisia responsabilă de vânzarea spațiilor comerciale

Primarul Sectorului 5, Popescu Cristian Victor Piedone, a fost găsit în conflict…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…