Mii de angajați ai Poștei Române intră astăzi în grevă din cauza nivelului scăzut al salariilor în compania de stat.

Sindicatul Lucrătorilor Poștali din România, care reprezintă în negocieri interesele salariaților, a anunțat declanșarea conflictului colectiv de muncă sub forma unei greve generale începând de luni, ora 00:00. Potrivit comunicatului sindicatului, revendicările principale sunt creșterea cu 400 de lei net a salariilor tuturor angajaților și majorarea sporului de loialitate pentru salariații cu vechime în companie.

Sindicatul acuză conducerea Poștei Române că a ținut cont de interesele salariaților doar în ultimele zile, după ce conflictul de muncă a fost înregistrat, în condițiile în care negocierile pentru noul Contract Colectiv de Muncă au început încă din decembrie anul trecut. Reprezentanții angajaților susțin că peste 90% dintre cei peste 21.000 de salariați ai companiei au salarii la nivelul minim pe economie, lucru care se va menține și după majorarea acestuia la 3.700 lei în iulie.

Conducerea Poștei Române a comunicat că a pus la dispoziție toate posibilitățile financiare pentru evitarea grevei și că asigură clienții și partenerii că funcționarea serviciilor nu va fi afectată.

Directorul general al companiei, Valentin Ștefan, a menționat că s-au luat măsurile necesare la nivel de conducere pentru depășirea conflictului de muncă, iar majoritatea angajaților își vor continua activitatea în mod normal. În același timp, managerul general al Poștei Române și-a exprimat asigurările că plata pensiilor în luna aprilie nu va întârzia.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…