Guvernul intenționează să ia măsuri pentru a atenua impactul intrării în insolvență a companiei EUROINS asupra pieței de asigurări auto, prin aprobarea unei hotărâri care va limita creșterile de prețuri la polițele RCA până la sfârșitul săptămânii viitoare.

ASF a propus ca prețurile să revină la nivelurile din martie 2022 pentru a compensa scumpirile din acest an, iar Consiliul Concurenței a cerut îmbunătățirea legislației în domeniul asigurărilor.

Ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, a subliniat necesitatea unui plan de acțiune pentru a proteja consumatorul și pentru a asigura buna funcționare a pieței pe termen lung.

Președintele ASF a explicat că autoritatea poate interveni pe tarife doar în situații excepționale, iar limitarea scumpirilor poate fi impusă de guvern. În plus, ASF propune ca companiile de asigurări să aplice tarifele cele mai mici în cazul în care tarifele RCA din martie 2022 sunt mai mari decât cele actuale.

Totodată, guvernul pregătește înființarea unei companii de asigurări a statului. Ministerul Finanțelor a cerut CEC să ceară autorizarea ASF.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook