Celebrul interlop Romeo Ursu, zis Genică Boenică, a fost reținut în Iordania, unde se sustrăgea de mai mulți ani executării unei pedepse cu închisoarea în România.

Genică Boenică era dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la 2 ani și 10 luni de închisoare pentru înșelăciuni cu terenuri. Ulterior, el a fost condamnat la 8 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de consituire a unui grup infracțional organizat, falsificarea instrumentelor de plată electronică și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos.

De-a lungul timpului, Ursu i-a provocat pe oamenii legii prin postările de pe rețelele de socializare, unde îi ironiza și sfida. Recent, acesta a postat mai multe fotografii și clipuri video direct din Iordania, unde se afla la piscină și părea că se simte în siguranță.

Autoritățile române au colaborat cu cele iordaneze pentru localizarea și reținerea lui Genică Boenică. Potrivit unor surse judiciare, Ursu va fi adus luni în România, unde urmează să își ispășească pedeapsa stabilită inițial de instanțele de judecată.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook