Cunoscutul interpret sârb Goran Bregovic, care în trecut a susținut invazia Rusiei în Crimeea și Ucraina, nu a putut intra pe teritoriul Republicii Moldova pentru a participa la un festival de muzică din Chișinău.

Atât Bregovic cât și organizatorii festivalului au anunțat pe rețelele de socializare că trupa artistului nu a primit permisiunea de a intra în țară, deși se aflau deja pe Aeroportul Internațional Chișinău.

„Dragii mei prieteni moldoveni! Îmi cer scuze pentru că nu am putut cânta astăzi la Festivalul de muzică Gustar. Am fost foarte dezamăgiți când nu am fost lăsați să intrăm în Moldova pe aeroportul din Chișinău fără nicio explicație oficială. Fac turnee extinse cu muzicienii mei în toată Europa și nu am avut niciodată dificultăți nicăieri. Vă iubesc foarte mult țara și este o plăcere pentru mine să răspund oportunității de a concerta în Moldova, mai ales la un festival atât de colorat și unic precum Gustar. Îmi pare foarte rău că am fost lipsit de bucuria și plăcerea de a apărea în fața Dvs de data aceasta. Dar vă asigur că împreună cu echipa mea vom încerca să ne asigurăm că spectacolele mele din Moldova data viitoare nu vor întâmpina niciun obstacol. Așteptăm cu nerăbdare următoarele întâlniri!”, a declarat Goran Bregovic.

Interpretul sârb este cunoscut pentru poziția sa pro-Rusia, susținând în mod public anexarea Crimeei în 2014 și invazia din Ucraina. Anul trecut, el a cântat imnul armatei ruse “Kalașnikov” la Moscova.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…