Israelul a refuzat cererea președintelui Ucrainei, Volodimir Zelensky, de a efectua o vizită de solidaritate în această țară în urma atacului Hamas, spunându-i că “nu este momentul potrivit”, a relatat portalul de știri israelian Ynet la 16 octombrie, citând surse confidențiale.

Cu toate acestea, președintelui i s-a spus că vizita ar putea fi posibilă la o dată ulterioară, a precizat portalul de știri.

Zelenski ar fi vrut să facă această călătorie alături de secretarul de stat american Antony Blinken, care a sosit în Israel la 16 octombrie pentru a asigura Tel Avivul de sprijinul Washingtonului în războiul actual dintre Israel și Hamas.

Anterior, șeful statului ucrainean a denunțat atacul lansat împotriva Israelului de către Hamas și și-a exprimat solidaritatea cu Tel Aviv.

“Oricine folosește teroarea este un criminal împotriva întregii lumi. Cine sponsorizează terorismul este un criminal împotriva întregii lumi”, a declarat Zelenski pe canalul său Telegram.

Israelul și-a exprimat sprijinul pentru Ucraina în fața agresiunii rusești și a oferit asistență umanitară, dar a refuzat să trimită ajutor militar, probabil pentru a evita antagonizarea Rusiei, care are o prezență militară puternică în Siria vecină.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Interlopul mascat sub umbrela Partidului SOS Constanța: A lovit un polițist în încercarea de a provoca scandal în ședința de Consiliu Local

El este interlopul mascat în “politician” din partea partidului SOS, filiala Constanța,…