Israelul a anunțat că va începe să ofere a treia doză de vaccin Pfizer adulților cu sistem imunitar slăbit, potrivit Reuters, dar încă se gândește dacă lansarea ar trebui făcută publică.

După ce a avut o campanie de vaccinare rapidă și de succes, Israelul a înregistrat în ultima lună un val de noi infecții, determinate în principal de varianta Delta. Israelul a înregistrat în medie peste 450 de cazuri zilnice în ultima săptămână, potrivit datelor de la Universitatea Johns Hopkins – departe de cazurile reduse înregistrate în mai și la începutul lunii iunie.

Cincizeci și șapte la sută din populația Israelului este complet vaccinată cu vaccinuri Pfizer, ridicând îndoieli cu privire la eficacitatea vaccinului față de varianta Delta. Un studiu realizat de Ministerul israelian al Sănătății între 6 iunie și începutul lunii iulie a arătat o eficacitate a serului Pfizer de 64%, față de 94%, a raportat Bloomberg. Dar scăderea eficacității se poate datora și faptului că Israelul a ridicat restricțiile COVID-19 în iunie.

Între timp, Administrația SUA pentru Alimente și Medicamente (FDA) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), au declarat că americanii complet vaccinați nu au nevoie de o a treia doză, deocamdată. Pfizer și partenerul BioNTech SE – companiile care produc vaccinul – au declarat că se vor întâlni luni cu autoritățile americane pentru a discuta despre necesitatea unui posibil rapel.

“După cum se vede în dovezile din lumea reală eliberate de Ministerul Sănătății din Israel, eficacitatea vaccinului a scăzut la șase luni după vaccinare, în același timp în care varianta Delta devine varianta dominantă din țară”, au declarat companiile într-un comunicat scris.

În declarație, companiile spun că „ar putea fi necesară o a treia doză în termen de 6 până la 12 luni de la vaccinarea completă”.

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

VIDEO. Jandarm filmat în timp ce cade de pe cal, la cermoniile de 1 Decembrie

Un jandarm a fost filmat într-un moment stânjenitor, ieri, în timpul ceremoniilor…

Directorul Pfizer spune că oamenii vor trebui să se vaccineze anual împotriva Covid-19

Oamenii vor trebui cel mai probabil să se vaccineze anual împotriva Covid-19…

Constanța: Incendiu puternic la mai multe barăci, pe strada Justiției

Un incendiu puternic a izbucnit, joi, la mai multe barăci, pe strada…

1 Decembrie – Ziua Națională a României

1 decembrie 1918 reprezintă evenimentul principal din istoria României, dată la care…