Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a părut să verse lacrimi la sfârșit de săptămână, în timp ce mulțumea cetățenilor pentru sacrificiile lor, în cea mai izbitoare demonstrație a modului în care se bazează pe personajul său „om al poporului” pentru a aborda crizele adânci ale țării sale.

Deși tânărul lider și-a consolidat conducerea asupra națiunii izolate cu curățări nemiloase, observatorii din Coreea de Nord spun că a căutat și el să se înfățișeze ca un lider politic mai tradițional decât tatăl său excentric, Kim Jong Il.

Vorbind la o paradă militară sâmbătă, Kim a devenit emoționant în timp ce a adus tribut trupelor pentru răspunsul lor la dezastrele naționale și prevenirea unui focar de coronavirus și și-a cerut scuze cetățenilor pentru că nu au ridicat nivelul de trai.

„Modestia și sinceritatea lui Kim, precum și lacrimile și sufocarea lui, erau extrem de neobișnuite, chiar și pentru cineva care recunoaște public deficiențele și are un model stabilit de expresivitate”, a declarat Rachel Minyoung Lee, cercetător independent și fost analist open-source în Coreea de Nord pentru guvernul SUA.

Discursul, care a fost clar conceput cu atenție pentru a rezona cu audiența internă, a consolidat probabil imaginea lui Kim ca un lider competent, carismatic, care are și o latură umană, a spus ea.

‘IMI PARE RAU’

Kim – care a izbucnit în zâmbete largi când au apărut noi rachete balistice uriașe în paradă – a dat vina pe greutățile economice continue ale Coreei de Nord asupra sancțiunilor internaționale, crizei coronavirusului și o serie de calamitati dăunătoare.

De când i-a succedat tatălui său în 2011, Kim a făcut din progresul economic o piatră de temelie a agendei sale. De asemenea, s-a întâlnit cu președintele american Donald Trump, formând o relație personală fără precedent, care a inclus cuvinte înflorite.

Dar planurile ambițioase pentru comerț internațional, proiecte de construcții și alte măsuri economice s-au blocat în fața sancțiunilor impuse programelor sale de arme nucleare și rachete balistice.

Economia a avut o nouă lovitură atunci când Coreea de Nord și-a închis granițele pentru aproape tot traficul din cauza pandemiei, iar taifunurile de vară au provocat inundații care au amenințat și mai mult aprovizionarea cu alimente.

„Oamenii noștri mi-au dat5 încredere, la înălțimea cerului și a adâncimii mării, dar nu am reușit să mă ridic mereu la înălțimea sa satisfăcătoare”, a spus Kim, la un moment dat apărând să se înăbușe. „Îmi pare foarte rău pentru asta.”

Kim a spus că succesul țării în prevenirea unui focar de coronavirus și depășirea altor provocări a fost o „mare victorie obținută” de cetățeni.

„Oamenii noștri au fost întotdeauna recunoscători față de Partidul nostru, dar nimeni altul decât ei înșiși merită cu siguranță un arc de recunoștință”, a spus el.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Demisii în bloc la DNA Constanța după numirea controversată a unui nou șef

Procurorii din cadrul DNA Constanța și-au depus demisiile în bloc ca reacție…

Ciolacu spune că nu știe dacă vila renovată cu milioane de euro este destinată președintelui Iohannis

Marcel Ciolacua a anunțat că va solicita informații cu privire la o…

Peste 2 milioane de animale au murit în Mongolia din cauza vremii extreme

Iarna aceasta a fost mai severă decât de obicei în Mongolia, cu…

Sonda spațială Odiseu a trimis primele imagini de la aselenizarea sa pe Lună

Sonda americană Odiseu, dezvoltată de compania Intuitive Machines, a trimis primele imagini…

Incident într-un bloc din Timișoara: Un bărbat a aruncat o centrală de apartament peste mașina administratorului

Un scandal de proporții a avut loc într-un bloc din Timișoara, unde…

Autoritățile spaniole au finalizat identificarea victimelor incendiului din Valencia, confirmând decesul a doi cetățeni români

Autoritățile spaniole au finalizat procesul de identificare a victimelor unui incendiu care…

Conflictul dintre Rusia și NATO este “inevitabil” dacă Occidentul trimite trupe în Ucraina, afirmă Kremlinul

Kremlinul a declarat marți că un conflict între Rusia și NATO este…

Documentele ‘Kremlin Leaks’ dezvăluie efortul de propagandă de 1 miliard de euro al lui Putin înaintea alegerilor prezidențiale

Un set de documente numit “Kremlin Leaks” a dezvăluit eforturile concertate ale…

Apple pune capăt planurilor sale de a construi un vehicul electric care se conduce singur

Apple renunță la un efort ambițios, care durează de zece ani, de…