Liderul nord-coreean, Kim Jong Un, a părut să verse lacrimi la sfârșit de săptămână, în timp ce mulțumea cetățenilor pentru sacrificiile lor, în cea mai izbitoare demonstrație a modului în care se bazează pe personajul său „om al poporului” pentru a aborda crizele adânci ale țării sale.

Deși tânărul lider și-a consolidat conducerea asupra națiunii izolate cu curățări nemiloase, observatorii din Coreea de Nord spun că a căutat și el să se înfățișeze ca un lider politic mai tradițional decât tatăl său excentric, Kim Jong Il.

Vorbind la o paradă militară sâmbătă, Kim a devenit emoționant în timp ce a adus tribut trupelor pentru răspunsul lor la dezastrele naționale și prevenirea unui focar de coronavirus și și-a cerut scuze cetățenilor pentru că nu au ridicat nivelul de trai.

„Modestia și sinceritatea lui Kim, precum și lacrimile și sufocarea lui, erau extrem de neobișnuite, chiar și pentru cineva care recunoaște public deficiențele și are un model stabilit de expresivitate”, a declarat Rachel Minyoung Lee, cercetător independent și fost analist open-source în Coreea de Nord pentru guvernul SUA.

Discursul, care a fost clar conceput cu atenție pentru a rezona cu audiența internă, a consolidat probabil imaginea lui Kim ca un lider competent, carismatic, care are și o latură umană, a spus ea.

‘IMI PARE RAU’

Kim – care a izbucnit în zâmbete largi când au apărut noi rachete balistice uriașe în paradă – a dat vina pe greutățile economice continue ale Coreei de Nord asupra sancțiunilor internaționale, crizei coronavirusului și o serie de calamitati dăunătoare.

De când i-a succedat tatălui său în 2011, Kim a făcut din progresul economic o piatră de temelie a agendei sale. De asemenea, s-a întâlnit cu președintele american Donald Trump, formând o relație personală fără precedent, care a inclus cuvinte înflorite.

Alte știri:  Putin avertizează că Rusia va pune la dispoziția aliaților rachete cu rază lungă de acțiune pentru a lovi Vestul

Dar planurile ambițioase pentru comerț internațional, proiecte de construcții și alte măsuri economice s-au blocat în fața sancțiunilor impuse programelor sale de arme nucleare și rachete balistice.

Economia a avut o nouă lovitură atunci când Coreea de Nord și-a închis granițele pentru aproape tot traficul din cauza pandemiei, iar taifunurile de vară au provocat inundații care au amenințat și mai mult aprovizionarea cu alimente.

„Oamenii noștri mi-au dat5 încredere, la înălțimea cerului și a adâncimii mării, dar nu am reușit să mă ridic mereu la înălțimea sa satisfăcătoare”, a spus Kim, la un moment dat apărând să se înăbușe. „Îmi pare foarte rău pentru asta.”

Kim a spus că succesul țării în prevenirea unui focar de coronavirus și depășirea altor provocări a fost o „mare victorie obținută” de cetățeni.

„Oamenii noștri au fost întotdeauna recunoscători față de Partidul nostru, dar nimeni altul decât ei înșiși merită cu siguranță un arc de recunoștință”, a spus el.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Avertizare meteo: Averse torențiale, vânt puternic și grindină în mai multe regiuni ale țării

În intervalul 13 iunie, ora 17 – 14 iunie, ora 6, meteorologii…

Video: Cântărețul de manele Babasha, huiduit de public la concertul Coldplay

Un moment controversat a avut loc miercuri seară la concertul Coldplay desfășurat…

Datoria externă a României a crescut cu 1,8 miliarde de euro în primele patru luni ale anului 2024

Conform informațiilor furnizate de Banca Națională a României (BNR), datoria externă totală…