Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două avertizări de caniculă și disconfort termic accentuat pentru ziua de vineri, 4 august. Un Cod Galben de caniculă va viza toată țara, în timp ce un Cod Portocaliu se va abate peste 12 județe din vestul și sudul României.

Potrivit meteorologilor, valul de căldură se va extinde în toate zonele de câmpie și podiș, iar disconfortul termic va fi ridicat în întreaga țară. Temperaturile maxime vor atinge în general 33-37 grade Celsius, iar minimele nu vor coborî sub 17-20 de grade.

În Crișana, Banat, sudul Olteniei și Munteniei se anunță însă temperaturi și mai sufocante, de până la 39-41 grade Celsius, depășind pragul critic de siguranță. Minimele nu vor coborî sub 19-25 de grade în aceste regiuni.

Specialiștii avertizează că disconfortul termic extrem și valul de căldură se vor menține și sâmbătă, 5 august, în zonele de câmpie și sudice ale țării. Autoritățile recomandă cetățenilor să evite expunerea prelungită la soare, să bea suficiente lichide și să consulte medicul în caz de stare alterată provocată de caniculă.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

EURO 2024: România pierde cu 0-2 în fața Belgiei

Naționala de fotbal a României a suferit o înfrângere dureroasă în fața…