Un primar a fost împușcat mortal într-un restaurant din orașul Morelia, capitala statului Michoacán din Mexic, în timp ce se afla la masă împreună cu fiul său în vârstă de 14 ani.

Potrivit biroului procurorului regional, atacul asupra lui Guillermo Torres, în vârstă de 39 de ani, și al fiului său a avut loc sâmbătă, la un restaurant din centrul orașului Morelia. Fiul în vârstă de 14 ani al primarului a supraviețuit atacului armat, însă Guillermo Torres a decedat la fața locului din cauza rănilor suferite.

Guillermo Torres fusese ales în funcția de primar al orașului Churumuco din statul Michoacán în anul 2022 din partea Partidului Revoluționar Instituțional (PRI), însă în ultima perioadă demisionase din partid și își exprimase susținerea pentru actualul partid de guvernământ din Mexic, Morena.

Asasinarea primarului este cel mai recent caz dintr-o serie de crime politice petrecute înaintea alegerilor prezidențiale și locale care vor avea loc pe 2 iunie. Doi candidați la funcția de primar au fost uciși în luna februarie, iar luna trecută un alt candidat la primarie a fost asasinat în statul Guerrero.

Statul Michoacán se confruntă cu o violență crescută din partea cartelurilor criminale care se luptă pentru controlul traficului de droguri și a extinderii teritoriilor. Asasinarea primarilor și a candidaților la funcții de conducere la nivel local reprezintă o strategie frecvent utilizată de carteluri pentru a-și extinde influența asupra autorităților publice locale.

Ancheta este în desfășurare, însă crima pare a fi legată de grupările criminale care își dispută supremația asupra traficului de droguri în statul mexican Michoacán.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Șase persoane ucise cu cianură într-un hotel de lux din Bangkok

Poliția thailandeză a dezvăluit miercuri că șase oaspeți americani și vietnamezi, găsiți…

Prinși în infernul războiului: Indieni recrutați forțat în armata rusă cer ajutor pentru întoarcerea acasă

Doi bărbați indieni care luptă pentru Rusia în războiul din Ucraina au…

Elon Musk mută companiile X și SpaceX din California în Texas. Miliardarul dă vina pe o lege pro-transsexuali

Miliardarul tech Elon Musk a anunțat marți că va muta sediile principale…

Seceta lovește România: 290 de localități se confruntă cu restricții de apă, iar 239 de fântâni au secat complet

România se confruntă cu o situație alarmantă în ceea ce privește resursele…