Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că 300.000 de rezerviști vor fi mobilizați în Rusia, după anunțul făcut de președintele rus Valdimir Putin privind “mobilizarea parțială”.

“Rusia are o resursă mare de mobilizare. În total, 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării parțiale”, a afirmat Șoigu. Mobilizarea va afecta 1,1% din totalul resurselor de mobilizare, a informat șeful Ministerului Apărării.

Acesta a declarat că Ucraina a pierdut deja “jumătate din armata sa”; între timp, Rusia ar fi [pierdut] doar 5.937 de oameni. Statul Major General ucrainean a raportat miercuri că 55.110 militari ruși au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat o “mobilizare parțială” în Rusia “pentru apărarea patriei, a suveranității și integrității sale teritoriale, a securității poporului nostru”.

El a spus că armata se confruntă cu operațiunile militare ale Occidentului colectiv pe o linie de front de peste 1.000 km în Ucraina.

Potrivit președintelui rus, mobilizarea îi privește “doar pe cetățenii din rezerva militară, pe cei care au servit în armată”.

Putin a mai spus că Rusia va acorda tot sprijinul său referendumurilor anunțate pentru acest weekend în Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie pentru aderarea la Federația Rusă. El a acuzat Occidentul că a declanșat un război împotriva Rusiei în Ucraina în 2014.

“În politica sa agresivă antirusească, Occidentul a depășit toate liniile”, a declarat președintele rus. El a acuzat Occidentul că plănuiește să distrugă Rusia și să folosească șantajul nuclear.

Putin a spus că va folosi “toate mijloacele pe care le avem la dispoziție” și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear împotriva Rusiei vor constata că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. El a spus explicit: “Nu blufez”.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram
Alte articole

Indignare față de o înregistrare video din Ierusalim în care evreii ultraortodocși scuipă un grup de creștini

O înregistrare video tulburătoare care arată evreii ultraortodocși scuipând pe jos lângă…

Cel puțin 21 de morți după ce un autocar s-a prăbușit de pe un pasaj rutier lângă Veneția

Un accident mortal de autobuz s-a produs ieri seară în apropiere de…

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri separatiști de top din Nagorno-Karabah

Azerbaidjanul a arestat mai mulți foști lideri din Nagorno-Karabah după ce a…

Propunere legislativă pentru creșterea pedepselor în cazul traficului de droguri

O propunere legislativă care vizează creșterea pedepselor pentru traficul de droguri, denumită…

Florența interzice închirierile pe termen scurt în centrul istoric

Orașul Florența, cunoscut în întreaga lume pentru arta și arhitectura renascentistă, a…