Ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a anunțat că 300.000 de rezerviști vor fi mobilizați în Rusia, după anunțul făcut de președintele rus Valdimir Putin privind “mobilizarea parțială”.

“Rusia are o resursă mare de mobilizare. În total, 300.000 de rezerviști vor fi chemați în timpul mobilizării parțiale”, a afirmat Șoigu. Mobilizarea va afecta 1,1% din totalul resurselor de mobilizare, a informat șeful Ministerului Apărării.

Acesta a declarat că Ucraina a pierdut deja “jumătate din armata sa”; între timp, Rusia ar fi [pierdut] doar 5.937 de oameni. Statul Major General ucrainean a raportat miercuri că 55.110 militari ruși au fost uciși în Ucraina de la începutul invaziei.

Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat o “mobilizare parțială” în Rusia “pentru apărarea patriei, a suveranității și integrității sale teritoriale, a securității poporului nostru”.

El a spus că armata se confruntă cu operațiunile militare ale Occidentului colectiv pe o linie de front de peste 1.000 km în Ucraina.

Potrivit președintelui rus, mobilizarea îi privește “doar pe cetățenii din rezerva militară, pe cei care au servit în armată”.

Putin a mai spus că Rusia va acorda tot sprijinul său referendumurilor anunțate pentru acest weekend în Luhansk, Donețk, Herson și Zaporojie pentru aderarea la Federația Rusă. El a acuzat Occidentul că a declanșat un război împotriva Rusiei în Ucraina în 2014.

“În politica sa agresivă antirusească, Occidentul a depășit toate liniile”, a declarat președintele rus. El a acuzat Occidentul că plănuiește să distrugă Rusia și să folosească șantajul nuclear.

Putin a spus că va folosi “toate mijloacele pe care le avem la dispoziție” și că cei care încearcă să folosească șantajul nuclear împotriva Rusiei vor constata că lucrurile se pot întoarce împotriva lor. El a spus explicit: “Nu blufez”.

Urmăresțe-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Navalnîi urma să fie eliberat într-un schimb de prizonieri în momentul în care a decedat, spune o activistă anticorupție din Rusia

Aleksei Navalnîi, liderul opoziției ruse, urma să fie eliberat în cadrul unui…

Taximetriștii protestează în Piața Constituției din București

Sute de taximetriști din București au ieșit astăzi în stradă, protestând în…

VIDEO. RA-APPS investește în secret 7 milioane de euro din bani publici în viitoarea locuință a lui Klaus Iohannis

Regia Protocolului de Stat a început în secret renovarea unui fost sediu…

Macron nu exclude trimiterea de trupe terestre în Ucraina 

Președintele francez, Emmanuel Macron, a declarat că nu exclude trimiterea de trupe…