În cadrul unei măsuri semnificative de eficientizare a guvernului argentinian, noul președinte Javier Milei a anunțat o reducere a ministerelor federale de la 18 la 9. Această decizie îndrăzneață, luată în prima sa zi de mandat, marchează o îndepărtare de la structura tradițională a guvernării argentiniene și reflectă angajamentul lui Milei față de o administrație mai eficientă și mai eficace.

Numărul redus de ministere se va concentra pe domeniile de bază ale guvernului, inclusiv pe economie, dezvoltare, securitate și drepturile omului. Se așteaptă ca această consolidare să conducă la economii, la o mai bună coordonare și la o mai mare concentrare asupra furnizării de servicii esențiale pentru poporul argentinian.

Decizia lui Milei de a reduce ministerele a fost întâmpinată cu reacții mixte. Susținătorii aplaudă mișcarea ca fiind un pas necesar pentru a reduce birocrația și a promova transparența. Aceștia susțin că actuala structură a guvernului este excesiv de complexă și ineficientă, ceea ce duce la întârzieri în luarea deciziilor și la risipirea resurselor.

Pe de altă parte, opozanții își exprimă îngrijorarea că numărul redus de ministere ar putea împiedica capacitatea guvernului de a aborda în mod eficient probleme complexe. Ei susțin că ministerele consolidate ar putea să nu dispună de expertiza specializată necesară pentru a se ocupa de domenii politice specifice.

În ciuda acestor îngrijorări, Milei rămâne încrezător în decizia sa. El crede că guvernul simplificat va fi mai agil și mai receptiv la nevoile poporului argentinian. De asemenea, el a promis că va numi persoane experimentate și calificate pentru a conduce noile ministere, asigurându-se că guvernul păstrează expertiza necesară pentru a face față provocărilor țării.

Urmărește-ne pe Google News sau Facebook
Alte articole

Tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump: FBI l-a identificat pe atacator, un tânăr de 20 de ani

Autorităţile americane au făcut un pas important în investigaţia privind tentativa de…