Departamentul american al Apărării a publicat o nouă fotografie realizată de un pilot al unui avion U-2, care arată balonul spion chinezesc în timp ce survola SUA la începutul acestei luni.

Fotografia a fost făcută cu o zi înainte ca SUA să doboare balonul în largul coastei Carolinei de Sud, pe 4 februarie.

Se pare că balonul plutea la 18.000 de metri în aer.

Balonul a fost reperat pentru prima dată de Statele Unite pe 28 ianuarie, iar imaginea a fost captată o săptămână mai târziu.

Comandamentul nord-american de apărare aerospațială a trimis avioane de vânătoare pentru a face o identificare pozitivă, potrivit oficialilor din domeniul apărării.

Potrivit CNN, oficialii care au urmărit balonul la acel moment au văzut puține motive de alarmă.

Se aștepta ca balonul să navigheze deasupra Alaskăi și să continue pe o traiectorie nordică pe care oficialii din serviciile de informații și militari să o poată urmări și studia, au declarat oficialii americani.

Cu toate acestea, oficialii s-au alarmat după ce balonul a făcut un viraj neașteptat spre sud și a trecut peste uscat.

CNN a adăugat că, odată ce balonul s-a aflat deasupra teritoriului american, oficialii au susținut că beneficiile strângerii de informații suplimentare despre balon au depășit cu mult riscul de a-l doborî deasupra uscatului.

După ce balonul a fost doborât, eforturile de recuperare au început imediat.

Căutarea resturilor s-a încheiat la 17 februarie.

Bucăți din resturi au fost transferate la Laboratorul Biroului Federal de Investigații din Virginia pentru a fi studiate în continuare.

Miercuri, adjunctul secretarului de presă al Pentagonului american, Sabrina Singh, a declarat că sarcina utilă a balonului a fost recuperată.

Urmăresțe-ne pe Google News, Facebook sau Telegram