Un grup pentru drepturile animalelor a publicat imagini șocante cu o plajă plină de delfini însângerați despre care spune că au fost uciși ca parte a unui eveniment de vânătoare tradițional numit „Grind” în Insulele Feroe.

The Sea Shepherd, un grup britanic pentru bunăstarea animalelor, a postat imagini cu vânătoarea de pe 12 septembrie. Grupul a documentat zeci de delfini care au fost conduși la mal și uciși de vânătorii care au înjunghiat delfinii în timp ce se zvârcoleau pe plajă.

„Grind” (sau Grindadráp în feroeză) este o tradiție de vânătoare care datează de sute de ani. Se ține pe insulele Feroe îndepărtate, un teritoriu danez situat la jumătatea distanței dintre Scoția și Islanda. Evenimentul legal de vânătoare în masă are loc în fiecare vară și implică mamifere marine, cum ar fi balenele pilot și delfinii, care sunt uciși cu mâna, de obicei cu cuțitul sau cu o lance. Carnea lor este recoltată pentru consum uman.

Filmele distribuite de alte grupuri de activiști de animale pe Twitter au arătat apele din jurul plajei pline de sânge.

Într-o postare pe Facebook, pe 13 septembrie, Sea Shepherd a acuzat un „grindforemann” ( lider de vânătoare) local că a condus vânătoarea a 1.428 de delfini, în ciuda faptului că știa că nu vor fi suficienți vânători pentru a face față volumului de delfini, rezultând pierderea inutilă a vieții dincolo de tradiția obișnuită a vânătorii.

Liderii din Feroe recunosc că a existat o „mare greșeală”

Președintele Asociației Balenei Feroe, Olavur Sjurdarberg, a recunoscut pentru BBC că vânătoarea din acest an a fost „excesivă”.

Sjurdarberg, care a declarat pentru BBC că nu a participat la vânătoare , a spus că a existat o „mare greșeală” atunci când vânătorii au subestimat dimensiunea vânătorii de delfini la cel mult 200. El a explicat că și-au dat seama câți delfini erau atunci când a început uciderea lor.

“Cineva ar fi trebuit să știe mai bine. Majoritatea oamenilor sunt șocați cu privire la ceea ce s-a întâmplat”, a declarat Sjurdarberg pentru BBC.

Heri Petersen, președintele asociației locale de vânătoare Grind, a declarat pentru presa locală In.fo că prea mulți delfini au fost păstrați în golf, fără a avea suficienți vânători la îndemână pentru a-i trimite înapoi în larg.

„Sunt îngrozit de ceea ce s-a întâmplat”, a spus Petersen pentru In.fo. “Delfinii zăceau pe plajă zvârcolindu-se mult prea mult înainte de a fi uciși.”

Urmărește StiriNews.ro pe Facebook și Google News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Alte articole

Ciolacu, către Diana Șoșoacă: Vă rog să purtaţi mască. Dreptul meu la viață nu se negociază

Preşedintele Camerei Deputaţilor Marcel Ciolacu a atenționat-o pe Diana Șoșoacă, în plenul…

Video. Un român a intrat cu TIR-ul într-un avion, pe o autostradă din Germania

Un şofer român a intrat cu TIR-ul într-un avion care a aterizat…

Test PCR obligatoriu la intrarea în ţară pentru cei care vin din state non-UE

Autoritățile române au decis duminică să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ…

Scandal la Târgul de Crăciun din Constanța, provocat de persoane fără Certificat Covid

Mai multe persoane au provocat un scandal, vineri seară, la Târgul de…